cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 19.04 2024

Οι γεύσεις και οι παραδόσεις της Κρήτης ταξιδεύουν στη Μακεδονία

Πρόκειται για την έκθεση «Κρήτη η μεγάλη συνάντηση: τοπικά προϊόντα και γεύσεις Ελλάδας» που εγκαινιάστηκε την Πέμπτη το βράδυ…

Οι γεύσεις και οι παραδόσεις της Κρήτης ταξιδεύουν στη Μακεδονία

Η έκθεση «Κρήτη η μεγάλη συνάντηση: τοπικά προϊόντα και γεύσεις Ελλάδας», μετά από είκοσι εννέα επιτυχημένες διοργανώσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τον Πειραιά, την Πάτρα, τη Λάρισα και το Βόλο, φιλοξενείται για πρώτη φορά στις Σέρρες και υπόσχεται ένα πλούσιο ταξίδι στις γεύσεις και την παράδοση του περήφανου νησιού.

Η διοργάνωση που έγινε θεσμός ταξιδεύει στη Μακεδονία και χθες το βράδυ εγκαινιάστηκε από τον δήμαρχο Σερρών Αλέξανδρο Χρυσάφη, στην κεντρική πλατεία της πόλης. Η έκθεση, θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Νοεμβρίου και όλο αυτό το διάστημα θα φιλοξενεί όχι μόνο εκθέτες που θα παρουσιάζουν παραδοσιακά προϊόντα και μοναδικές γεύσεις της Κρήτης, αλλά και ποικίλες πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο.

Μικροί παραγωγοί και οικογενειακές επιχειρήσεις από κάθε γωνιά της Κρητικής γης και από άλλες περιοχές της χώρας παρουσιάζουν για μια εβδομάδα τα αγνά, τοπικά προϊόντα που παράγουν για να εμπλουτίσουν το τραπέζι των πολιτών των Σερρών και της Μακεδονίας, με επιλογές μοναδικής διατροφικής αξίας.

Για μια εβδομάδα επισκέπτες, φίλοι της παράδοσης και της γαστρονομίας έχουν την ευκαιρία να γευτούν και να προμηθευτούν απευθείας αυθεντικές γεύσεις, παρασκευασμένες με μεράκι, καμωμένες απ’ τον μόχθο και την αγάπη των παραγωγών. Θα έχουν την ευκαιρία γνωρίσουν τον πολιτισμό και την ιστορία πίσω από τα παραδοσιακά προϊόντα και να απολαύσουν αλησμόνητες εμπειρίες που έχουν σαγηνεύσει το κοινό σε ολόκληρη την Ελλάδα και σε πολλές γωνιές του κόσμου.

Από το αγνό παρθένο Κρητικό ελαιόλαδο, τις ελιές, τα παραδοσιακά τυροκομικά και γαλακτοκομικά προϊόντα, την τσικουδιά, το ρακόμελο και το κρασί ως το μέλι και τα προϊόντα μελιού, τα παξιμάδια και τα ντακάκια, τα πολύτιμα βότανα όλα βρίσκονται στα περίπτερα της έκθεσης.

Επιπλέον, οι επισκέπτες θα μπορούν να γνωρίσουν και να γευτούν αγαπημένες Κρητικές γεύσεις, όπως παραδοσιακά κρητικά γλυκίσματα και πίτες, ξεροτήγανα, ξινόχοντρο και ξάθερο.

Παράλληλα με τη λειτουργία των εκθεσιακών περιπτέρων, η έκθεση αποτελεί ένα ζωντανό πολιτισμικό ταξίδι, με πλούσιες καθημερινές μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις.

Δεκάδες μουσικοχορευτικοί σύλλογοι και πολιτιστικά σωματεία από την Κρήτη, την Μακεδονία, τον Πόντο, την Θράκη, την Ήπειρο, με Μικρασιατικές και Βλάχικες ρίζες, καθώς και από άλλες περιοχές της Ελλάδας θα παρουσιάσουν την δράση τους και θα δημιουργήσουν εορταστικό κλίμα και χαρούμενη διάθεση στην καρδιά της πόλης.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon