cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 19.05 2024

Οι γονείς λένε όχι σε σχολεία – parking παιδιών

Γύρισαν την πλάτη οι γονείς στην «καινοτομία» Κεραμέως – Ελάχιστα τα διευρυμένα ολοήμερα στο νομό Ηρακλείου

Οι γονείς λένε όχι σε σχολεία – parking παιδιών
Κομματική αντιπαράθεση για τα σχολεία στο Ηράκλειο!!!

Με βάση το ΦΕΚ της κυβέρνησης στο νομό Ηρακλείου, θα μπορούσαν να λειτουργήσουν με το διευρυμένο ολοήμερο πρόγραμμα (έως 17:30 μμ) 161 δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία.

Ωστόσο, από τις εγγραφές των ενδιαφερόμενων γονέων και τα στοιχεία που έχει συλλέξει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, «Δ. Θεοτοκόπουλος», προκύπτει ότι στο νομό Ηρακλείου θα λειτουργήσουν μόλις:

  • 10 Νηπιαγωγεία από τα 56 χαρακτηρισμένα
  • 25-28 Δημοτικά από τα 105 χαρακτηρισμένα

“Η νέα παταγώδης αποτυχία της Κεραμέως και της κυβέρνησης επιβεβαιώνει τις θέσεις και τους προβληματισμούς, που είχαμε εκφράσει το προηγούμενο χρονικό διάστημα”, τονίζει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών.

Παράλληλα στην σχετική ανακοίνωση του ο Σύλλογος «Δ. Θεοτοκόπουλος» τονίζει αυτά που όφειλε να είχε κάνει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας προετοιμάζοντας μια τόσο σοβαρή, θεσμικά και παιδαγωγικά, αλλαγή, όπως η επέκταση των προγραμμάτων στα ολοήμερα τμήματα.

Αναλυτικά, η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς θα έπρεπε:

  • Να έχει εκπονήσει σαφές σχέδιο που να βασίζεται σε μελέτες, με παιδαγωγική και επιστημονική τεκμηρίωση.
  • Να έχει πραγματοποιήσει ενδελεχή διάλογο με τους φορείς της Εκπαίδευσης και τους εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας.
  • Να λάβει υπόψη τις υποδομές και τις δυνατότητες του Δημόσιου Σχολείου.

“Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έχει αποδείξει, βέβαια πως, ούτε διάλογο επιθυμεί, αλλά ούτε λειτουργεί για την ουσιαστική στήριξη του Δημόσιου Σχολείου. Αρέσκεται για την επικοινωνία και το φαίνεσθαι”, επισημαίνει χαρακτηριστικά κλείνοντας την ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, «Δ. Θεοτοκόπουλος».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon