cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 02.05 2024

Ούτε στις Μπανανίες δεν γίνονται έτσι τα έργα!!!

Απίστευτες εικόνες – καταγγελίες από γονείς – δημότες για το πως εκτελούνται τα έργα από τον Δήμο Ηρακλείου έξω από δημοτικό σχολείο στο Ηράκλειο!!!

Ούτε στις Μπανανίες δεν γίνονται έτσι τα έργα!!!

Επί της Πυράνθου και Αυλώνος στεγάζονται το 30ο δημοτικό σχολείο, το 49ο δημοτικό σχολείο, το 2ο ειδικό σχολείο, το 41ο νηπιαγωγείο και το 19ο νηπιαγωγείο. Η εικόνα λοιπόν σήμερα το μεσημέρι, όπως αναφέρει γονιός σε δημόσια ανάρτησή του στα social media, είναι τέτοια που δεν αρμόζει σε καμία περίπτωση σε μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας, μιας χώρας που υποτίθεται θέλει να ανήκει και στο φάσμα του δυτικού ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που δημοσιεύει ο γονιός από τα έργα που εκτελεί -στην κυριολεξία όμως αυτό το… εκτελεί- ο δήμος στον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου επί της Πυράνθου και Αυλώνος μιλούν από μόνα τους. Και σίγουρα θα πρέπει να κάνουν μερικούς αρμόδιους το λιγότερο να… κοκκινήσουν από ντροπή!!! Το λιγότερο…

Γονείς να προσπαθούν να ανέβουν τα αναχώματα για να φτάσουν στην είσοδο του σχολείου, μητέρες με καρότσια να μην ξέρουν που να αφήσουν το καρότσι με το μωρό για να απεγκλωβίσουν το άλλο παιδί, παιδάκια 4 και 5 ετών να σκαρφαλώνουν στα χώματα για να φύγουν από το σχολείο. Τέτοιες εικόνες θα ταίριαζαν μόνο σε… τριτοκοσμικές πόλεις κάποιας αφρικανικής Μπανανίας.

Και αυτό χωρίς να θέλουμε να προσβάλουμε σε καμία περίπτωση τις αφρικανικές χώρες που μάλλον έχουν προοδεύσει σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι εμείς. Τουλάχιστον σε ότι αφορά τις υποδομές.

“Και ενώ στέκομαι αμήχανα προσπαθώντας να καταλάβω πώς γίνεται σε θέση ευθύνης να βρίσκονται άτομα με μηδενική νοημοσύνη και να παίρνουν τέτοιες αποφάσεις, γυρνάω το βλέμμα στο αμάξι που παραλαμβάνει τα παιδάκια με κινητικά προβλήματα. Ε, εκεί κάπου λες, δεν γίνεται πρέπει να μιλήσω δεν μπορώ να κάνω ότι δεν το βλέπω”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο “αγανακτισμένος” γονιός – δημότης που έκανε την σχετική ανάρτηση – καταγγελία.

Ενώ συνεχίζει στην ανάρτησή του θέτοντας μερικά πολύ βασικά ερωτήματα, μάλλον ρητορικά, ερωτήματα που ωστόσο όλους μας έχουν απασχολήσει κατά καιρούς.

  • Είναι δυνατόν κύριοι της δημοτικής αρχής όποιοι και αν είσαστε, να δίνεται εντολή τέτοια περίοδο και τέτοια ώρα σε αυτές τις περιοχές να γίνονται τέτοια έργα;
  • Προστατεύετε τους πολίτες σας; Προστατεύετε τα παιδιά μας;
  • Αυτή είναι η συμπερίληψη και ο σεβασμός στα παιδάκια με ειδικές ανάγκες;

Ντροπή σας κύριοι και κυρίες. Ντροπή και στον εργοδηγό που δέχεται να υλοποιήσει το έργο σε αυτή τη χρονική στιγμή, αναφέρει ο αγανακτισμένος -και με το δίκιο του- γονιός.

Συνεχίζοντας ο γονιός ρωτάει… ρητορικά… αν υπάρχει κράτος. Για να συμπληρώσουμε και εμείς, ρητορικά επίσης… δήμος… υπάρχει;

  • Ελεγκτικές αρχές υπάρχουν;
  • Ποιος διασφαλίζει την σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας;
  • Δικαστική αρχή υπάρχει να ερευνήσει τυχόν ευθύνες αν υπάρχουν;

“Συγνώμη κύριοι και κυρίες μου αλλά δεν θα περιμένω να συμβεί κάτι στην υγεία των παιδιών μας για να αρχίσω τότε να ψάχνω το υπεύθυνο. Όταν γίνεται το στραβό το διορθώνουμε άμεσα για να προλάβουμε καταστάσεις”, καταλήγει ο γονιός.

Και για να προλάβουμε τους γνωστούς… “γραφικούς” κολαούζους που θα μας πουν… ότι μαζί με τα έργα υπάρχει και η σχετική ταλαιπωρία πάντα και κάντε λίγο υπομονή και διάφορα άλλα τέτοια όμορφα και χαριτωμένα ή τους άλλους που θα μας πουν “θέλετε έργα ή όχι, μην διαμαρτύρεστε τότε”, θα απαντήσουμε και εμείς με την σειρά μας ότι… ναι φυσικά και θέλουμε έργα.

Θέλουμε όμως αυτά να εκτελούνται με έναν τέτοιο προγραμματισμό που δεν θα διαταράσσει την σχολική ζωή και κυρίως που δεν θα βάζει στον παραμικρό κίνδυνο μικρούς και μεγάλους συμπολίτες μας.

Και σίγουρα… όχι δεν θέλουμε έργα του άρπα κόλλα που δεν έχουν ουδεμία σχέση με έργα σε μια ευρωπαϊκή μεγαλούπολη όπως θέλει να λέγεται το Ηράκλειο μας…

Και μπορεί το Ηράκλειο να έχει αλλάξει πρόσφατα δημοτική αρχή, αλλά μάλλον μαζί με την… αλλαγή πηγαίνουν περίπατο και οι προσδοκίες μας για την αλλαγή νοοτροπίας και πρακτικών…

Ελπίζω μόνο σε λίγο καιρό να μην φτάσουμε στο σημείο να λέμε τι καλά που ήμασταν πριν…

Η κρυφή μου ελπίδα πάντως είναι απλά η νέα δημοτική αρχή να μην έχει βρει ακόμα τα… “πατήματα” της και τέτοιες… τσαπατσουλιές που βλέπουμε τώρα στα δημοτικά έργα να αποτελούν μελλοντικά μια ατυχή παραφωνία του παρελθόντος…

Για να δούμε τι θα δούμε…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon