cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 16.05 2024

Κρήτη: Τίμησαν την Εργατική Πρωτομαγιά

Σωματεία, συνδικάτα, σύλλογοι, φορείς και πολίτες της Κρήτης τίμησαν και φέτος την Εργατική Πρωτομαγιά με απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις του νησιού…

Κρήτη: Τίμησαν την Εργατική Πρωτομαγιά
Φωτο: ImageOnline / Στέφανος Ραπάνης

Σωματεία, συνδικάτα, σύλλογοι, φορείς και πολίτες της Κρήτης τίμησαν και φέτος την Εργατική Πρωτομαγιά με απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις του νησιού.

Τρεις συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Ηράκλειο: στο Εργατικό Κέντρο, στο άγαλμα του Βενιζέλου και στην πλατεία Ελευθερίας, με εκατοντάδες ανθρώπους να συμμετέχουν στην απεργία.

Οι εκατοντάδες εργαζόμενοι απαίτησαν καλύτερους όρους δουλειάς και ζωής, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και διεύρυνση δικαιωμάτων, μέτρα ενάντια στην ακρίβεια κ.α..

Φωτογραφίες: ImageOnline / Στέφανος Ραπάνης

Επίσης πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων του Συνδικαλιστικού Κινήματος καθώς και στους τόπους που δολοφονήθηκαν ο Στρατής Περγαλίδης και οι αδερφοί Χατζηγεωργίου.

Χανιά

Συγκέντρωση στο Μνημείο Ειρήνης και Εργαζομένων, στο Πασακάκι, πραγματοποίησαν και φέτος, ανήμερα της Εργατικής Πρωτομαγιάς εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, σωματείων των Χανίων καθώς και αρκετοί πολίτες.

φωτο: Αγώνας Κρήτης

Επίσης, από τις 10 το πρωί οι διαδηλωτές άρχισαν να συγκεντρώνονται στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς και μετά από σύντομες αναφορές από εκπροσώπους σωματείων, περίπου στις 11 ξεκίνησε η πορεία στους δρόμους των Χανίων.

φωτο: Αγώνας Κρήτης

Η πορεία από την Πλατεία Δημοτικής Αγοράς συνέχισε προς το Πανελλήνια και μετά ανεβαίνοντας κατευθύνθηκε προς το Δημαρχείο Χανίων για να επιστρέψει στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Ρέθυμνο

Με ομιλίες, καταθέσεις στεφάνων σωματεία και συλλογικότητες στο Ρέθυμνο τίμησαν την Εργατική Πρωτομαγιά με συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου.

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση πραγματοποίησαν σύντομη πορεία έως τη μικρή προτομή του Λούη Τίκα (Ηλία Σπαντιδάκη), στη μαρίνα Ρεθύμνου, όπου κι εκεί κατατέθηκαν στεφάνια, όπως συνέβη και στο μνημείο απέναντι από το Εργατικό Κέντρο.

φωτογραφίες: goodnet.gr

Η θυσία του Ρεθεμνιώτη συνδικαλιστή, στις 20 Απριλίου του 1914 στις ΗΠΑ, μνημονεύεται ως και σήμερα αφού άλλαξε τη μοίρα των ανθρακωρύχων της Αμερικής.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon