cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 19.04 2024

Πράσινο φως» για προσλήψεις στη δημοτική αστυνομία και στην Κρήτη

«Άνοιξε ο δρόμος» για την έναρξη των διαδικασιών πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ 1.213 νέων δημοτικών αστυνομικών στους ΟΤΑ εκπαιδευτικών κατηγοριών ΔΕ (Δευτεροβάθμια), ΠΕ (Πανεπιστημιακή) και ΤΕ (Τεχνολογική)…

Πράσινο φως» για προσλήψεις στη δημοτική αστυνομία και στην Κρήτη

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφουν οι υπουργοί Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας άναψε «πράσινο φως» για την κατανομή 1.000 κενών οργανικών θέσεων ανά δήμο και κατηγορία εκπαίδευσης.

Οι θέσεις αυτές προέκυψαν μετά από αντίστοιχα αιτήματα των δήμων που κλήθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών να υποβάλλουν μετά την ψήφιση τον περασμένο Δεκέμβριο του νόμου 5003/22 για την αναμόρφωση της δημοτικής αστυνομίας.

Η εγκριτική αυτή απόφαση αναμένεται να κοινοποιηθεί αύριο Δευτέρα στο σύνολο των δήμων της χώρας, ενώ παράλληλα το υπουργείο Εσωτερικών θα αποστείλει τα σχετικά δικαιολογητικά στο ΑΣΕΠ προκειμένου να προχωρήσει στη σύνταξη της προκήρυξης. Σε αυτήν θα συμπεριληφθούν και οι 213 θέσεις που εγκρίθηκαν τον περσινό Σεπτέμβριο στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 1.213.

Με βάση την ΚΥΑ, η κάλυψη των θέσεων όσον αφορά την Κρήτη, είναι η εξής: στον δήμο Ηρακλείου Κρήτης 30 (18, ΔΕ, 6 ΠΕ, 6 ΤΕ), στον δήμο Ρεθύμνης 10 και στον δήμο Χανίων 32.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon