cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 05.05 2024

Κρήτη: Προφυλακιστέοι για τα 30 κιλά κάνναβης

Οι πέντε εμπλεκόμενοι οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου, συνοδευόμενοι από τους δικηγόρους τους και απολογήθηκαν. Οι τέσσερις κρίθηκαν προφυλακιστέοι, προσωρινά ελεύθερος ένας αλλοδαπός…

Κρήτη: Προφυλακιστέοι για τα 30 κιλά κάνναβης

Στην ανακρίτρια Ηρακλείου οδηγήθηκαν σήμερα οι πέντε συλληφθέντες για την υπόθεση της εγκληματικής ομάδας με την καλλιέργεια και διακίνηση ινδικής κάνναβης.

Μετά από μια πολύωρη διαδικασία, οι τρεις Κρητικοί και ο ένας αλλοδαπός κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, ενώ ο πέμπτος κατηγορούμενος αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Η επιχείρηση σύλληψης των πέντε ατόμων πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η σύλληψη πέντε ατόμων (3 ημεδαποί και 2 αλλοδαποί), μέλη ομάδας που δραστηριοποιείται στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και την κατοχή και διακίνηση κάνναβης.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκε έρευνα σε θερμοκήπιο σε περιοχή του Δήμου Αγίου Βασιλείου όπου βρέθηκαν να καλλιεργούνται επιμελώς δύο φυτείες κάνναβης αποτελούμενες συνολικά με επτακόσια σαράντα τέσσερα (744) δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένος χώρος στο θερμοκήπιο ο οποίος χρησιμοποιείτο ως αποξηραντήριο, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά τριάντα κιλά και εκατόν πενήντα γραμμάρια (30.150 γραμμάρια) ακατέργαστης κάνναβης.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon