cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 03.05 2024

Η πολιτική τους οξύνει τα προβλήματα των ασθενών και υγειονομικών

Σειρά κινητοποιήσεων από το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ με σκοπό την υπεράσπιση της δημόσιας-δωρεάν υγείας – Προκλητικές οι δηλώσεις Άδωνι για το ΠΑΓΝΗ

Η πολιτική τους οξύνει τα προβλήματα των ασθενών και υγειονομικών

Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων για τις επόμενες μέρες με επίκεντρο την υπεράσπιση της δημόσιας-δωρεάν υγείας, ανακοίνωσε το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ.

Στις 7 Φεβρουαρίου, συμμετοχή στη σύσκεψη που διοργανώνει το σωματείο οικοδόμων με θέμα την απάντηση των εργαζομένων στην επίθεση που δεχόμαστε σε όλα τα μετωπα.

Στις 8 Φεβρουαρίου, συμμετοχή στην στάση εργασίας από 11-3 το μεσημέρι, που οργανώνει η ΑΔΕΔΥ και συμμετοχή στην ΠΑΝΧΑΝΙΩΤΙΚΗ κινητοποίηση. Ώρα αναχώρησης 15:30 από ΠΑΓΝΗ.

Στις 12 Φεβρουαρίου, στάση εργασίας 8 -10 το πρωΐ και Γενική Συνέλευση για την προετοιμασία των πανελλαδικών απεργιών ενώ στις 22 Φεβρουαρίου, συμμετοχή στην απεργία της ΠΟΕΔΗΝ και συγκέντρωση στις 11 το πρωΐ στην είσοδο του νοσοκομείου.

Στις 28 Φεβρουαρίου, συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ένα χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου ΠΑΓΝΗ στη συνεδρίασή του στις 5 Φεβρουαρίου εκτίμησε την κατάσταση που διαμορφώνεται στο δημόσιο σύστημα υγείας με τις δηλώσεις του υπουργού υγείας της κυβέρνησης (νέο υγειονομικό χάρτη, ιδιωτικά χειρουργεία, ιδιωτικά ιατρεία, απολύσεις, συμπράξεις με ιδιωτικούς ομίλους) που εμπορευματοποιούν ιδιωτικοποιούν συρρικνώνουν, κλείνουν δημόσιες δομές, την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο ΠΑΓΝΗ με τις παραιτήσεις συνταξιοδοτήσεις, την συνειδητή απαξίωση και υποβάθμιση του συστήματος υγείας σε κάθε βαθμίδα.

Εκτίμησε σαν προκλητικές τις δηλώσεις του υπουργού υγείας ότι το ΠΑΓΝΗ έχει τα λιγότερα προβλήματα, λες και το υπουργείο και ο υπουργός είναι δοσομετρητής προβλημάτων και όχι ο ίδιος και η πολιτική του που οξύνει τα προβλήματα στο σύνολο των ασθενών και υγειονομικών

Στα πλαίσια αυτά η απάντηση μας είναι ο κοινός αγώνας υγειονομικών και όλου του λαού.

Συγκεκριμενοποίησε το πρόγραμμα κινητοποιήσεών μας για το επόμενο διάστημα, μαζί με όλα τα πρωτοβάθμια Σωματεία υγείας και συνολικά με όλους τους φορείς με συντονισμένες δράσεις ταυτόχρονα στο νόμο και στο νησί μας θα προωθήσουμε τα αιτήματά μας που όχι μόνο δεν επιλύονται, αλλά συνεχώς οξύνονται και συνδέονται με την απαίτησή μας για:

  • ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΩΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ ΧΩΡΙΣ ΑΜΕΣΕΣ ΚΑΙ ΕΜΜΕΣΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ 
  • ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΚΛΕΙΣΙΜΟ Η ΑΛΛΑΓΗ ΡΟΛΟΥ ΚΑΝΕΝΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ 
  • ΑΜΕΣΕΣ ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ 
  • ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ 
  • ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΙΥΣ ΜΑΣ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑΑ ΒΑΕ».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon