cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 18.05 2024

Στη Βουλή τα προβλήματα του Νοσοκομείου Ρεθύμνου

Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας κατέθεσε ο βουλευτής Ρεθύμνου και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδ. Ξανθός με θέμα την παραίτηση της διευθύντριας της Παθολογικής και την έλλειψη σχεδίου από την κυβέρνηση…

Στη Βουλή τα προβλήματα του Νοσοκομείου Ρεθύμνου

Ήττα για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και για τις υπηρεσίες υγείας του Νομού, χαρακτήρισε για ακόμη μία φορά την παραίτηση της διευθύντριας της Παθολογικής Κλινικής και λοιμωξιολόγου Ελένης Ιωαννίδου, ο βουλευτής Ρεθύμνου και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Ξανθός, σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή για το ζήτημα του νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Όπως επισημαίνει ο βουλευτής, πέρα από την απώλεια μιας έμπειρης, έντιμης και με υψηλή επιστημονική κατάρτιση γιατρού από το νοσοκομείο, πέρα από τις διαλυτικές επιπτώσεις στη λειτουργία μιας κλινικής-πυλώνα για τη δημόσια περίθαλψη στον Ρέθυμνο, η παραίτηση αυτή «αποτελεί μια κραυγή αγωνίας και διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη κατάσταση στο ΕΣΥ και για την εξάντληση των αντοχών των “ανθρώπων της πρώτης γραμμής”».

Σύμφωνα με τον κ. Ξανθό, η παραίτηση της Ελένης Ιωαννίδου δεν ήταν «κεραυνός εν αιθρία». «Ήταν «παρενέργεια» της υποβάθμισης και αποδιοργάνωσης του νοσοκομείου Ρεθύμνου, του αποκλεισμού του από την ανάπτυξη νέων κλινών ΜΕΘ, της προσβλητικής και απαξιωτικής αντιμετώπισης των γιατρών αλλά κυρίως ήταν αποτέλεσμα της απογοήτευσης για την πορεία ενός δημόσιου συστήματος που δεν σέβεται πια την αξιοπρέπεια των λειτουργών υγείας και των ασθενών».

Ο κ. Ξανθός χαρακτηρίζει τεράστια την πολιτική ευθύνη της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας γι’ αυτή την εξέλιξη, σημειώνοντας πως «όταν νομοθετείται η ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων με τις αλλαγές στις εργασιακές των γιατρών, όταν όλες οι κινήσεις της κυβέρνησης «δείχνουν» εγκατάλειψη και αποδιάρθρωση, όταν εξωθούνται σε παραίτηση γιατροί αφοσιωμένοι στη δημόσια περίθαλψη, το ΕΣΥ δεν έχει μέλλον».

«Οι πολίτες του Ρεθύμνου έχουν αντιληφθεί ότι δεν υπάρχει η αναγκαία πολιτική βούληση από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για γενναία στήριξη του Νοσοκομείου και ήδη έχουν αναλάβει δράση για να διεκδικήσουν με συγκροτημένο τρόπο τόσο ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την επιβίωση του νοσοκομείου, όσο και την ανασυγκρότηση και ποιοτική αναβάθμιση του ΕΣΥ», επισημαίνει ο βουλευτής.

Τέλος ο κ. Ξανθός ζητά απαντήσεις όσον αφορά το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την Παθολογική Κλινική και συνολικά για το Νοσοκομείο Ρεθύμνου, ενώ ζητά τη θεσμοθέτηση ειδικών κινήτρων στελέχωσης σε «άγονες» ειδικότητες και κλινικές στα νοσοκομεία της επαρχίας.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon