cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 17.05 2024

Στη Βουλή τα προβλήματα του Νοσοκομείου Χανίων

Δραματική χαρακτήρισε την κατάσταση στο νοσοκομείο των Χανίων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης…

Στη Βουλή τα προβλήματα του Νοσοκομείου Χανίων

Στην Ολομέλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, θα συζητηθεί η επίκαιρη ερώτηση που έχει κατατεθεί από τον βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Παύλο Πολάκη, σχετικά με την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει τον τελευταίο καιρό το Νοσοκομείο Χανίων.

Όπως επισημαίνει, εν μέσω ενός νέου πανδημικού κύματος και με την τουριστική κίνηση στο Νομό Χανίων να πλησιάζει στην κορύφωση της, το ΓΝ Χανίων έχει αφεθεί στην τύχη του.

Στην Ορθοπεδική κλινική, από τις εννέα υπάρχουσες οργανικές θέσεις υπηρετούν τρεις μόνιμοι ενώ στην Β Παθολογική έχουν απομείνει 3 γιατροί, με την μία εξ αυτών να προσφέρει υπηρεσία και στην κλινική covid.

Επίσης τονίζει ότι οι χειρουργικές κλινικές πήραν μια μικρή παράταση για να μην κάνουν κοινές εφημερίες, καθώς δύο συνταξιοδοτούμενοι γιατροί παρέτειναν για έξι μήνες την θητεία τους, την ώρα που τρεις γαστρεντερολόγοι υπηρετούν στην κλινική covid.

Παράλληλα αναφέρει ότι στο Ογκολογικό υπάρχουν μόλις δύο γιατροί και κανένας ειδικευόμενος ενώ στα ΤΕΠ από τις 8 προβλεπόμενες θέσεις, τέσσερις γιατροί παραιτήθηκαν μην αντέχοντας τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας και ένας έχει αποσπαστεί.

Επιπλέον, η διαλογή των ασθενών θα γίνεται πλέον από νοσηλευτές γιατί δεν υπάρχουν γιατροί να στελεχώσουν το ιατρείο,. ενώ η Πνευμονολογική κλινική, μετατράπηκε σε κλινική covid με αποτέλεσμα οι πνευμονολογικοί ασθενείς που χρήζουν νοσηλείας ή που χρειάζονται μια απλή βρογχοσκόπηση, να είναι αναγκασμένοι να απευθυνθούν είτε στο Ηράκλειο, είτε στην Αθήνα. 

«Είναι δεδομένο ότι, η εξάμηνη παράταση που δόθηκε για τους συνταξιοδοτούμενους γιατρούς δεν λύνει τα προβλήματα αλλά απλά τα μεταθέτει για το μέλλον καθώς ως το τέλος του χρόνου άλλοι τέσσερις γιατροί πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των γιατρών που θα συνταξιοδοτηθούν μέσα στο 2022 στους έντεκα», αναφέρει ο κ. Πολάκης, προσθέτοντας ότι «σαν να μην έφτανε η ανεπάρκεια σας να καλύψετε τα τρομαχτικά κενά με προσλήψεις νέων ανθρώπων, επιμένετε τιμωρητικά να μην επαναφέρετε τους εργαζόμενους σε αναστολή, την ίδια στιγμή που εργάζονται χωρίς διαγνωστικά τεστ άνθρωποι, που στο σπίτι τους έχουν κρούσμα και που την πέμπτη μέρα από την νόσηση τους επανέρχονται στη δουλειά τους».

Ο κ. Πολάκης ζήτησε από τον υπουργό απαντήσεις στα εξής ερωτήματα:

Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε έτσι ώστε το ΓΝ Χανίων να μην καταρρεύσει εν μέσω πανδημικού κύματος και τουριστικής περιόδου; 

Ποιος είναι ο σχεδιασμός σας, σε βάθος χρόνου, για την οριστική αναστροφή της δραματικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει το ΓΝ Χανίων; 

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon