cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 02.05 2024

Στο εδώλιο δύο Ρουμάνοι για τη δολοφονία κτηνοτρόφου

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα η δίκη για την εν ψυχρώ δολοφονία ενός 39χρονου κτηνοτρόφου στο Πετροκεφάλι Ηρακλείου, τον Αύγουστο του 2021…

Στο εδώλιο δύο Ρουμάνοι για τη δολοφονία κτηνοτρόφου

Βασικός κατηγορούμενος είναι ένας 28χρονος Ρουμάνος ο οποίος εργαζόταν για το θύμα και διέμενε σε παράπηγμα δίπλα στην οικία του θύματος, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, αλλά και για ψευδή κατάθεση, καθώς προσπάθησε να ενοχοποιήσει έναν 38χρονο επιχειρηματία που είχε οικονομικές διαφορές με το θύμα.

Ο καθ’ ομολογίαν δράστης παραδέχθηκε ότι οργάνωνε καιρό τη δολοφονία και υποστήριξε τα όσα είχε πει προανακριτικά, ότι δηλαδή το θύμα τον κακοποιούσε και τον κακομεταχειριζόταν. Επίσης τόνισε ότι το θύμα του χρωστούσε αρκετά χρήματα.

Κατηγορούμενος είναι και ένας 30χρονος ομοεθνής του, τον οποίον κατονόμασε ο δράστης ως το άτομο που του προμήθευσε το όπλο και στον οποίο ασκήθηκε δίωξη για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία, παράνομη οπλοκατοχή και παραχώρηση της καραμπίνας σε τρίτο πρόσωπο που δεν διέθετε σχετική άδεια.

Η δολοφονία σημειώθηκε τον Αύγουστο του 2021 στο χωριό Πετροκεφάλι της Μεσαράς, την ώρα που το θύμα βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού του μαζί με την μία κόρη του. Ο δράστης πυροβόλησε κατά του θύματος, χτυπώντας τον στην κοιλιά και στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 39χρονου.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon