cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 04.05 2024

Στο Ηράκλειο το «World Boccia Challenger 2023»

Το Μπότσε είναι άθλημα για αθλητές με αναπηρία. Πρόκειται για διοργάνωση που είναι στο καλεντάρι της παγκόσμιας ομοσπονδίας του Boccia και αποτελεί μέρος της διαδικασίας πρόκρισης στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024…

Στο Ηράκλειο το «World Boccia Challenger 2023»

Η αθλητική διοργάνωση World Boccia Challenger Heraklion 2023, που θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο από τις 20 έως τις 28 Οκτωβρίου 2023 στο κλειστό γυμναστήριο «Δύο Αοράκια», παρουσιάστηκε στη Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου από την οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων.

Πρόκειται για διοργάνωση που είναι στο καλεντάρι της παγκόσμιας ομοσπονδίας του Boccia και αποτελεί μέρος της διαδικασίας πρόκρισης στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024.

Το παραπάνω διάστημα το Ηράκλειο και η Κρήτη θα φιλοξενήσουν αποστολές από όλο τον κόσμο και φυσικά τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες, μεταξύ των οποίων και ο θρύλος του αθλήματος Γρηγόρης Πολυχρονίδης, που προετοιμάζεται για το 7ο Παραολυμπιακό του μετάλλιο.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ανέφερε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός που θα προβάλει την Κρήτη διεθνώς και πως «η Περιφέρεια Κρήτης ίσως είναι η μοναδική Περιφέρεια στην Ελλάδα που επενδύει τόσο πολύ στον αθλητισμό και στις αθλητικές διοργανώσεις που οργανώνουν τα ΑμεΑ».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των αγώνων Γιώργος Καπελλάκης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή ( ΕΠΕ ) διεκδικεί ρόλο στο παγκόσμιο Παραολυμπιακό κίνημα και τους τελευταίους 18 μήνες έχει κάνει πολύ σημαντικά βήματα εξωστρέφειας» και πως «η ανάθεση του World Boccia Challenger αποτελεί αναγνώριση των προσπαθειών μας».

Το μπότσα (boccia) είναι άθλημα για αθλητές με αναπηρία. Είναι διασκευασμένη μορφή του ιταλικού αθλήματος μπότσε και έχει σχεδιαστεί ώστε να να παίζεται από άτομα με εγκεφαλική παράλυση ή άλλη κινητική αναπηρία που χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο.

Αποτελεί Παραολυμπιακό άθλημα, και παίζεται σε περισσότερες από 40 χώρες. Είναι ένα από τα τρία αθλήματα των Παραολυμπιακών Αγώνων που δεν έχουν αντίστοιχο Ολυμπιακό άθλημα.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon