cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 02.05 2024

Συνεχίζεται ο αστυνομικός σουρεαλισμός στο δρόμο προς την Λότζια…

Το όραμα του “Στρατηγού” για το Ηράκλειο είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός του. Καταλαβαίνω ότι ο “εύκολος” δρόμος για κάποιον υποψήφιο είναι αυτός της απαξίωσης του έργου που έχει ήδη γίνει, αλλά αυτό είναι ένα μοτίβο που συνήθως δεν πάει καλά…

Συνεχίζεται ο αστυνομικός σουρεαλισμός στο δρόμο προς την Λότζια…

Με ενδιαφέρον παρακολούθησα την συνέντευξη του νέου υποψήφιου Δημάρχου Ηρακλείου, κ. Μιχάλη Καραμαλάκη, στο Κρήτη TV και την εκπομπή “Ελεύθερο Σημείο” με τον δημοσιογράφο Λευτέρη Συμβουλάκη. Και με ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον -και έκπληξη επίσης- παρακολούθησα την τοποθέτηση του κ. Καραμαλάκη σχετικά με όραμα του για το Ηράκλειο. Απαντώντας λοιπόν σχετικά ο υποψήφιος Δήμαρχος ανέφερε ότι “πρέπει να δούμε τα θέματα ψηφιοποίησης των υπηρεσιών του Δήμου”.

Και κάπως έτσι μάλλον μπορούμε να πούμε ότι περνάμε στο δεύτερο επεισόδιο του “Αστυνομικού σουρεαλισμού” από τον “Στρατηγό”. Μιας και ο κύριος Καραμαλάκης κατά την ομιλία ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του είχε πει ότι «Δραστηριοποιούμαστε, ζούμε και αντιμετωπίζουμε τις ίδιες αγωνίες καθημερινά σε έναν τόπο…» θα έπρεπε ήδη να γνωρίζει ότι ο Δήμος Ηρακλείου λαμβάνει συνεχώς διακρίσεις και βραβεία για τον ψηφιακό του μετασχηματισμό.

Μια από τις πιο πρόσφατες σχετικές βραβεύσεις ήταν για παράδειγμα το χρυσό βραβείο στα Tourism Awards 2023 για το: «Το δικό μου Ηράκλειο» – Δημιουργία ενιαίου Συστήματος ενημέρωσης επισκεπτών Δήμου Ηρακλείου (INFO point & INFO kiosks) και ανάπτυξη εφαρμογής προσωποποιημένης πληροφόρησης «HeraklionGastronomy».

Πέρα από αυτό όμως ο κύριος Καραμαλάκης, δεν γνωρίζουμε πόσο συχνά επισκέπτεται την πόλη της οποίας διεκδικεί το δημαρχιακό θώκο, αλλά με μια απλή επίσκεψη στην σχετική ιστοσελίδα του Δήμου Ηρακλείου, heraklion.gr, θα μπορούσε να δει ότι υπάρχει μια σειρά από υπηρεσίες με τις οποίες ο δημότης μπορεί να επικοινωνήσει ηλεκτρονικά με τον Δήμο για να διεκπεραιώσει το αίτημα του από το σπίτι και το γραφείο του.

Παραθέτουμε το σχετικό screenshot από την αρχική σελίδα του Δήμου, όπου πετάγεται και το σχετικό παράθυρο με τα email διαφόρων υπηρεσιών.

Ενώ στην σχετική σελίδα https://eservices.heraklion.gr προσφέρεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής αιτημάτων ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Συνολικά ο Δήμος Ηρακλείου προσφέρει 153 ηλεκτρονικές υπηρεσίες για πολίτες και επιχειρήσεις, από τις οποίες οι 91 υπηρεσίες μπορούν να ολοκληρωθούν ηλεκτρονικά από την διαδικτυακή πύλη του Δήμου eservices.heraklion.gr ή την εφαρμογή ΔΗΜΟΤΗΣ για κινητές συσκευές.

Υπάρχει όμως και η σχετική σελίδα smartcity.heraklion.gr όπου ο κύριος Καραμαλάκης μπορεί να βρει περισσότερες πληροφορίες για το όραμα του ψηφιακού μετασχηματισμού που ήδη υλοποιείται για το Ηράκλειο.

Εκεί, εκτός από τις ήδη προσφερόμενες υπηρεσίες και λειτουργίες, ο κύριος Καραμαλάκης μπορεί να μάθει και για την τελευταία πρόσφατη βράβευση του Ηρακλείου στα Best City Awards 2023 με 3 διακρίσεις για τα ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΙΡΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ – ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΧΩΡΩΝ ΑΘΛΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ – ΕΞΥΠΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ.

Καταλαβαίνω ότι ο “εύκολος” δρόμος για κάποιον υποψήφιο είναι αυτός της απαξίωσης του έργου που έχει ήδη γίνει, πράγμα που όταν συνδυάζεται και με μια γενικότερη εικόνα άγνοιας για την κατάσταση της πόλης και των προβλημάτων της, δείχνει ένα και μόνο πράγμα. Την ακαταλληλότητα…

Επειδή όμως δεν μου αρέσει να είμαι ισοπεδωτικός στην κριτική μου, θα βάλω στην άκρη τον παραπάνω χαρακτηρισμό και θα δώσω μια συμβουλή προς όλους τους υποψήφιους και κυρίως προς αυτούς που δείχνουν να μην έχουν πραγματική επαφή με την πόλη. Καλό θα είναι λοιπόν να κάνουν μια επίσκεψη στην Λότζια για να ενημερωθούν για όσα έχουν γίνει στο Ηράκλειο την περασμένη δεκαετία και μάλιστα κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.

Δεν είναι ντροπή, είναι πραγματικός πολιτικός πολιτισμός και ουσιαστική ένδειξη ότι όντως υπάρχει πραγματική αγάπη και ενδιαφέρον για την πόλη…

Και δεν είναι μόνο ο κύριος “Στρατηγός” που την χρειάζεται αυτή την επίσκεψη, αλλά και άλλοι που ζουν και δραστηριοποιούνται στο Ηράκλειο και μάλιστα σε πόστα ήδη στην τοπική Αυτοδιοίκηση.

Και αυτό το τελευταίο “καρφί” αφορά εκείνους που δεν έχουν φαίνεται ακόμα πληροφορηθεί για τον νέο στόλο οχημάτων καθαριότητας και ξοδεύονται σε διαφημίσεις στο facebook “τάζοντας” ακριβώς το ίδιο…

Και τα λέμε αυτά εμείς… που κατά καιρούς έχουμε ασκήσει ιδιαίτερα σκληρή κριτική απέναντι στην τρέχουσα δημοτική αρχή και κάποιες φορές ακόμα και “τρολάροντας” με καυστικό χιούμορ τα έργα της.

Αλλά παιδιά άλλο να είσαι “σχολιαστής” και άλλο υποψήφιος Δήμαρχος, έχει διαφορά…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon