cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 03.05 2024

Τα Χανιά ανήκουν στους… τουρίστες τους

Με αντιδράσεις εγκαινιάστηκε το Φεστιβάλ Γης στα Χανιά – Επιχειρηματίες αντιδρούν γιατί πέφτει ο τζίρος τους ενώ προκρίνουν για ακόμη μία φορά την διευκόλυνση των τουριστών πάνω απ’ όλα…

Τα Χανιά ανήκουν στους… τουρίστες τους

Το “Φεστιβάλ Γης” που αποτελεί τον “διάδοχο” του “Αγροτικού Αυγούστου”, έκανε τα εγκαίνιά του στη Δυτική Τάφρο στα Χανιά, ωστόσο μερίδα επιχειρηματιών αντιδρά καθώς υποστηρίζει ότι θίγεται ο τζίρος τους αλλά και η άνετη διαμονή των επισκεπτών.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εμπορικών και Τουριστικών Καταστημάτων Παλιάς Πόλης Χανίων, η ήδη επιβαρυμένη από την τουριστική κίνηση περιοχή της Δυτικής Πόλης επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο από τις ογκώδεις εκδηλώσεις και οι διαμένοντες στα καταλύματα της Παλιάς Πόλης να αδυνατούν να βρουν επί ώρες μια θέση πάρκινγκ. Αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον Σύλλογο, είναι οι συνεχείς ακυρώσεις των κρατήσεων λόγω των κακών κριτικών στις διαδικτυακές σελίδες, η μείωση του αριθμού διανυκτερεύσεων από όσους ήδη διαμένουν και εν τέλη η μείωση της επισκεψιμότητας της παλιάς πόλης.

Βέβαια, οι επιχειρηματίες διαμαρτύρονται, δικαίως, και για την καθυστερημένη πρόσκληση από τον Δήμο για τη διαβούλευση για την διοργάνωση του Φεστιβάλ, ωστόσο για ακόμη μία φορά η άνεση και η αδιάκοπη καλοπέραση των επισκεπτών μπαίνει πάνω απ’ όλα.

Το “Φεστιβάλ Γης” που αποτελεί τον “διάδοχο” του “Αγροτικού Αυγούστου”, διοργανώνεται χρόνια και προβάλει τοπικά προϊόντα, ωστόσο κι εδώ οι επιχειρηματίες ενίστανται καθώς χάνουν έσοδα από τα ίδια προϊόντα που πωλούν και οι ίδιοι.

«Έχει παρατηρηθεί τα προηγούμενα χρόνια η κατακόρυφη πτώση του τζίρου κατά τις ημέρες διεξαγωγής, ειδικά στα δεκάδες καταστήματα που σχετίζονται με ανάλογα προϊόντα, αποτέλεσμα του αθέμιτου ανταγωνισμού λόγω των χαμηλότερων τιμών», αναφέρεται στην ανακοίνωση συλλόγου.

Μήπως, λοιπόν, θα πρέπει να σταματήσει όποια διοργάνωση τους επηρεάζει ή μήπως θα πρέπει τέτοιες διοργανώσεις να γίνονται μόνο εκτός τουριστικής περιόδου;

Μην ξεχνάμε ότι στην ίδια λογική, πριν από περίπου έναν μήνα, η Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων Νομού Χανίων ζητούσε την απομάκρυνση Ρομά και αλλοδαπών μικροπωλητών στο παλιό λιμάνι, επειδή «δυσφημούν την πόλη» κι ενοχλούν τους επισκέπτες.

Άλλωστε, οι φορείς που διοργανώνουν το φεστιβάλ (Περιφέρεια, Δήμος και Επιμελητήριο) έχουν ως στόχο την προβολή του φυσικού, παραγωγικού και πολιτιστικού μας πλούτου και δεν γίνεται να λειτουργούν μόνο με βάση συμφέροντα ιδιωτών…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon