cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 02.05 2024

Θα κάνουν την “ναυαρχίδα” του τουρισμού και ολίγον “ναυαρχίδα” μετανάστευσης…

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης δέχεται αδιαμαρτύρητα η “ναυαρχίδα” του ελληνικού τουρισμού να γίνει και ολίγον “ναυαρχίδα” μετανάστευσης. Και οι δήμαρχοι φυσικά σιωπούν διότι όλα έχουν την τιμούλα τους…

Θα κάνουν την “ναυαρχίδα” του τουρισμού και ολίγον “ναυαρχίδα” μετανάστευσης…

Κι ήλθε η ώρα της κρίσεως, κι ήλθε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης στην Κρήτη κι άρχισε όχι απλά να ζεσταίνεται η συζήτηση για δημιουργία δομών φιλοξενίας μεταναστών στο νησί αλλά να παίρνει για τα καλά σχήμα και μορφή, κι εννοείται χωρίς τη συναίνεση των τοπικών κοινωνιών.

Κι όπως καταλάβαμε η μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης αντί να αναζητά και να κάνει πράξη το να μην καταφθάνουν παράνομα καραβιές με ταλαιπωρημένους μετανάστες στη χώρα περιορίζεται στο να φτιάχνει κέντρα φιλοξενίας τους σε κάθε προβληματικό σημείο.

Δηλαδή αυτοί έλυσαν το πρόβλημα μετανάστευσης με δομές φιλοξενίας μεταναστών;

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ δίνει χρήμα και η κυβέρνηση κάνει άσυλα μεταναστών. Και να μην έχει κανείς την αυταπάτη πως θα γίνουν τέτοιες δομές στην Κρήτη και θα παραμένουν εδώ 2-3 μέρες οι μετανάστες και μετά θα μετακινούνται αλλού.

Κι είναι πραγματικά να απορεί κανείς με τη στάση του Περιφερειάρχη Κρήτης που κατά πως δείχνουν τα πράγματα δέχεται αδιαμαρτύρητα η ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού να γίνει και ολίγον ναυαρχίδα μετανάστευσης.

Και η δήμαρχος Γαύδου Λίλιαν Στεφανάκη τι λέει, όλα καλά αν της δώσουν χρήμα;

Ο υπουργός για να κλείσει στόματα υποσχέθηκε λεφτά στους δήμους και οι δήμοι δεν είδαμε να λένε όχι, όπως δεν ακούσαμε κουβέντα να λένε ούτε οι βουλευτές.

Με αυτά και με τ’ άλλα χαράς ευαγγέλια καθώς θα χουν η Παλαιόχωρα και ο δήμος Φαιστού «μεταναστευτικό τουρισμό» 12 μήνες το χρόνο…

Και για να το πάμε ένα βήμα παραπέρα και να μην μείνουμε μόνο στο τι κάνει η χώρα μας όταν φθάνουν στα σύνορα της μετανάστες, η ΕΕ τι κάνει για να σταματήσει τα καραβάνια των εξαθλιωμένων ανθρώπων;

Προσφέρει κι αυτή χρήμα σε υποτακτικούς σαν την Ελλάδα, την Αίγυπτο και την Τουρκία και απαλλάσσει τα ισχυρά και μέλη της από το «βραχνά»;

Και επειδή δεν θέλουμε να σπεύσουν ορισμένοι να μας πουν ρατσιστές ξεκάθαρα θέση μας είναι πως λύση δεν μπορούν να είναι ούτε οι δομές φιλοξενίας, ούτε τα push backs ούτε όλα αυτά που βαπτίζουν οι «πολιτισμένοι ευρωπαίοι» πολιτικές μετανάστευσης.

Λύση είναι η στήριξη μέτρων που θα καταπολεμήσουν τη φτώχια στις χώρες προέλευσης των μεταναστών, λύση είναι το να μην υποδαυλίζουν οι ισχυροί τους πολέμους και τις εσωτερικές διαμάχες στις χώρες προέλευσης των μεταναστών.

Ψιλά γράμματα θα μας πείτε σε μια Ευρώπη που δεν είναι αυτόφωτη αλλά τη σέρνει από τη μύτη η φιλοπόλεμη Αμερική.

Η Αμερική που πέφτει κομμάτι μακριά από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, τη Συρία και τις άλλες χώρες που τροφοδοτούν την Ελλάδα, την Τουρκία, την Αίγυπτο με μετανάστες.

Την Αμερική που έστησε φράκτες στα σύνορα της με το Μεξικό για να μην δέχεται μετανάστες αλλά μακριά από την καμπούρα της κάνει ότι μπορεί για να δημιουργεί ορδές μεταναστών που θα αποτελέσουν πρόβλημα άλλων.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon