cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 02.05 2024

Μεταναστευτική πολιτική να σου πετύχει

Να δώσουμε τα συγχαρητήρια μας στον Κρητικό Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που κοντεύει να μετατρέψει την Κρήτη και τη Γαύδο σε νέα Λαμπεντούζα…

Μεταναστευτική πολιτική να σου πετύχει

Να δώσουμε τα συγχαρητήρια μας στον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρη Καιρίδη και τον Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστο Στυλιανίδη και φυσικά στον Κρητικό Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που κοντεύουν να μετατρέψουν την Κρήτη και τη Γαύδο σε νέα Λαμπεντούζα.

Φτιάχνουν φράχτες στον Έβρο για να μην σπρώχνουν οι Τούρκοι δουλέμποροι μετανάστες στην Ελλάδα και άφησαν αφύλακτα τα νότια “σύνορα” της χώρας όπου γίνεται το “μπάτε σκύλοι αλέστε κι αλεστικά μη δώσετε”.

Από το ξεκίνημα του 2024 έχουν αφιχθεί πάνω από 1000 μετανάστες στη Γαύδο και τη νότια Κρήτη κι ακούμε δικαιολογίες πως αυτό γίνεται επειδή λέει φυλάνε καλά το Ανατολικό Αιγαίο κι επειδή δεν μπορούν να μπουν στη χώρα από εκεί έρχονται από το νότο.

Σοβαρά τώρα είναι αυτό δικαιολογία;

Τότε ας μας εξηγήσουν πως από την αρχή του 2024 έχουν φτάσει στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από τα απέναντι παράλια 8.000 μετανάστες, έναντι 3.000 το αντίστοιχο διάστημα του 2023, αύξηση στις μεταναστευτικές ροές 166%.

Αλλά θα μας πείτε τώρα έχουν σοβαρότερα θέματα στην Κυβέρνηση να ασχοληθούν, όπως το τι επιχειρήσεις έχει ο Κασσελάκης κι αν τις δηλώνει, σιγά μην κάτσουν να αναλώσουν το χρόνο τους με τους μετανάστες.

Άντε το πολύ να πιέσουν πάλι την ΕΕ να τους δώσει μερικά εκατομμύρια για να «διαχειριστούν» το θέμα, όπως είχαν κάνει και παλιά που γέμισαν τα νησιά με δομές φιλοξενίας μεταναστών.

Τώρα μάλλον ήλθε η σειρά της Κρήτης να αποκτήσει τη δομή της, οπότε κάπως πρέπει να εξασφαλίσουν το χρήμα.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon