cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 05.05 2024

Θετική γνωμοδότηση για δύο έργα από την Επιτροπή Περιβάλλοντος

Θετικές ήταν οι γνωμοδοτήσεις της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Κρήτης για τις ΜΠΕ που αφορούν τη βελτίωση της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ηρακλείου – Άγιος Νικόλαος και την Ηλεκτρική Διασύνδεση Κύπρου – Κρήτης…

Θετική γνωμοδότηση για δύο έργα από την Επιτροπή Περιβάλλοντος

Μέσω τηλεδιάσκεψης, πραγματοποιήθηκε χθες η συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Κρήτης, προκειμένου να γνωμοδοτήσει για δύο Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για δύο έργα υποδομών.

Η Επιτροπή εξέτασε και γνωμοδότησε θετικά, σύμφωνα με τους όρους της εισήγησης επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεωνπου αφορά στη βελτίωση της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ηρακλείου – Άγιος Νικόλαος, στο Τμήμα Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος, με φορέα έργου το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών.

Στην γνωμοδότηση ενσωματώθηκαν επίσης σημαντικοί όροι και λειτουργικές παρατηρήσεις που εκφράστηκαν από τον δήμαρχο Αγίου Νικολάου.

Επίσης, η Επιτροπή εξέτασε και γνωμοδότησε θετικά σύμφωνα με τους όρους της εισήγησης της Υπηρεσίας, επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου κοινού ενδιαφέροντος της Ηλεκτρικής Διασύνδεσης Κύπρου – Κρήτης (Ελληνικό Τμήμα) στη θέση Κορακιά του Δήμου Μαλεβιζίου, με φορέα έργου την εταιρεία EUROASIA INTERCONNECTΟR LIMITED.

Ταυτόχρονα εξέφρασε τη στήριξή της στο αίτημα του Δήμου Μαλεβιζίου περί υλοποίησης μέτρων και ενεργειών άμβλυνσης πιθανών κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου στην περιοχή, όπως εκφράστηκε κατά τη συνεδρίαση από τον δήμαρχο Μαλεβιζίου.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon