cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 19.05 2024

Τη δημιουργία λυκείου στις φυλακές της Αγυιάς ζητά η ΕΛΜΕ Χανίων

Την απόφαση να αιτηθεί τη δημιουργία Λυκείου στις φυλακές της Αγυιάς αποφάσισε το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Χανίων, που συνεδρίασε την προηγούμενη εβδομάδα…

Τη δημιουργία λυκείου στις φυλακές της Αγυιάς ζητά η ΕΛΜΕ Χανίων

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων αποφάσισε ομόφωνα να αιτηθεί στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων να κινήσει τις απαιτούμενες διαδικασίες για τη δημιουργία Λυκείου στο κατάστημα κράτησης της Αγυιάς.

Σύμφωνα με την ΕΛΜΕ, τα τελευταία χρόνια, αρκετοί κρατούμενοι εκδηλώνουν το ενδιαφέρον να συνεχίσουν τις λυκειακές σπουδές τους και πολλές φορές να συμμετάσχουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Όπως επισημαίνεται, οι κρατούμενοι εγγράφονται τυπικά σε σχολεία του νομού, όμως ουσιαστικά βρίσκονται εκτός της εκπαιδευτικής διαδικασίας και ο μόνος τρόπος να παρακολουθήσουν μαθήματα είναι η εθελοντική προσφορά κάποιων εκπαιδευτικών που θυσιάζοντας τον ελεύθερο χρόνο τους, προσφέρουν αμισθί τις υπηρεσίες τους.

«Ως ΕΛΜΕ Χανίων πιστεύουμε ότι είναι υποχρέωση του κράτους να προσφέρει σε όποιον το επιθυμεί δωρεάν Παιδεία χωρίς όρους και προϋποθέσεις και η υπηρεσία αυτή να είναι κατοχυρωμένη επαγγελματικά για τους συναδέλφους που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Χανίων.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon