cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 26.04 2024

Χανιά: Ανησυχία κατοίκων και φορέων για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου

Επί ποδός παραμένουν πολίτες και φορείς για τον χώρο του στρατοπέδου “Μαρκοπούλου” καθώς επικρατεί ανησυχία για τους σχεδιασμούς της δημοτικής Αρχής, αναφορικά με την αξιοποίηση του ακινήτου…

Χανιά: Ανησυχία κατοίκων και φορέων για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου

Συνάντηση με θέμα τις εξελίξεις και το μέλλον του στρατοπέδου Μαρκοπούλου, πραγματοποίησε την Τρίτη το απόγευμα το «Συμβούλιο της Γειτονιάς για το πάρκο Μαρκοπούλου», στο πάρκο της οδού Γιαμπουδάκη στα Χανιά.

Δεκάδες κάτοικοι συγκεντρώθηκαν και ενημερώθηκαν για τους σχεδιασμούς της δημοτικής αρχής για το χώρο. Μεταξύ άλλων, οι κάτοικοι έκαναν λόγο για προσπάθεια να περάσει κρυφά από το Δημοτικό Συμβούλιο σχέδιο για πάρκινγκ 800 θέσεων στον χώρο του πρώην στρατοπέδου.

Ωστόσο σε τηλεφωνική επικοινωνία που υπήρξε με το δήμαρχο, ο κ. Σημανδηράκης διαβεβαίωσε τους συγκεντρωμένους ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να σχεδιαστεί υπέργειο πάρκινγκ στον χώρο, ενώ υποστήριξε ότι αυτή τη στιγμή γίνονται εργασίες καθαρισμού με όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης και το θέμα των εργασιών που πραγματοποιεί ο Δήμος, με τους κατοίκους να υποστηρίζουν ότι γίνονται άλλου είδους εργασίες κι όχι αυτές που αναφέρει ο δήμος, χωρίς να τηρούνται τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας.

Μιλώντας στην «ΕΡΤ Χανίων», ο αρχιτέκτονας και μέλος της «Πρωτοβουλίας Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου», ανέφερε ότι η Πρωτοβουλία έχει καταθέσει εξώδικη διαμαρτυρία, με αίτημα να σταματήσει άμεσα οποιαδήποτε εργασία διαμόρφωσης του χώρου του εν λόγω Στρατοπέδου σε χώρο στάθμευσης, «ιδίως εφόσον ουδεμία άδεια έχει εκδοθεί στο όνομα του Δήμου, ούτε υπάρχουν αυτή τη στιγμή και για μεγάλο διάστημα ακόμη οι νόμιμες προϋποθέσεις για την έκδοσή της».

Τέλος, οι πολίτες αποφάσισαν να κάνουν παρέμβαση και να ζητήσουν απαντήσεις για το θέμα, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που είναι προγραμματισμένο για σήμερα, Τετάρτη.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon