cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 02.05 2024

Χανιά: Βαριές καταδίκες για την δολοφονία ηλικιωμένου ζευγαριού

Το δικαστήριο έκρινε τελικά ένοχους τους δύο κατηγορούμενους για τη δολοφονία ενός ηλικιωμένου ζευγαριού μετά από ληστεία, στο Σφηνάρι Κισσάμου, τον Φεβρουάριο του 2015…

Χανιά: Βαριές καταδίκες για την δολοφονία ηλικιωμένου ζευγαριού

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης έκρινε ένοχο τον βασικό κατηγορούμενο για δύο ανθρωποκτονίες, για απόπειρα ληστείας και για οπλοχρησία και τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης δις ισόβια.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος 40 ετών, κρίθηκε ένοχος για απλή συνέργεια στον φόνο του 78χρονου, για άμεση συνέργεια (συναυτουργία) στον φόνο της 66χρονης και για απόπειρα ληστείας και καταδικάστηκε σε 18 έτη κάθειρξη κατά συγχώνευση.

Σημειώνεται ότι η δίκη εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό από την αρχή καθώς με απόφασή του ο Άρειος Πάγος προχώρησε στην αναίρεση της αθωωτικής απόφασης για τους κατηγορουμένους από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης και ανέπεμψε την υπόθεση εκ νέου να δικαστεί και από το ίδιο δικαστήριο.

Πρωτόδικα, οι δύο κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί σε δις ισόβια για τη δολοφονία του ζευγαριού συνταξιούχων (78 ετών ο άνδρας και 66 ετών η γυναίκα) και έξι χρόνια φυλάκιση για ληστεία.

Ωστόσο, σε δεύτερο βαθμό στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο το Φεβρουάριο του 2020, κρίθηκαν αθώοι με ευρεία πλειοψηφία, με το σκεπτικό ότι στον τόπο του εγκλήματος δεν βρέθηκε γενετικό υλικό ή δακτυλικά αποτυπώματα.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon