cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Τρ 07.05 2024

Χανιά: Διάκριση για τη Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων

Το βραβείο που αφορά στη «Συνεργασία» στην υποκατηγορία «ΑΠΟΒΛΗΤΑ», έλαβε η Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ΔΕΔΙΣΑ ΑΕ (ΟΤΑ) στα Greek Green Awards 2022.

Χανιά: Διάκριση για τη Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων

Πρόκειται για τη διοργάνωση της 4ης Διεθνούς Έκθεσης «Verde.Tec», όπου στο περίπτερο που διατηρούσε η ΔΕΔΙΣΑ παρουσιάστηκαν κατηγορίες συσκευασμένων φυτοχωμάτων οι οποίες περιέχουν κομπόστ που παράγεται στο Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης & Κομποστοποίησης Χανίων, με τις ονομασίες «ΚΗΠΟΥΡΟΣ», «ΚΗΠΟΤΕΧΝΗΣ», «ANTHEASOIL».

Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν οι απονομές των βραβείων Greek Green Awards 2022, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα των πράσινων τεχνολογιών, της καινοτομίας και της ευαισθητοποίησης του κοινού, με τη ΔΕΔΙΣΑ να διακρίνεται από την Επιτροπή Αξιολόγησης.

Ο πρόεδρος της ΔΕΔΙΣΑ ΑΕ Μιχάλης Τσουπάκης, που παραβρέθηκε στην έκθεση, υπογράμμισε: «Η υποβάθμιση των εδαφών της χώρας μας εξαιτίας της αλόγιστης χρήσης χημικών λιπασμάτων και η τάση προς ερημοποίηση τους, αναδεικνύει την αναγκαιότητα της χρήσης του κομπόστ και των φυτοχωμάτων με βάση το κομπόστ, ως μοναδική βιώσιμη λύση για την αύξηση της οργανικής ουσίας και κατ’ επέκταση της γονιμότητας των καλλιεργούμενων εκτάσεων». Στην έκθεση παρουσιάστηκε το σύνολο των δραστηριοτήτων της ΔΕΔΙΣΑ στον τομέα διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.

Η ΔΕΔΙΣΑ που απασχολεί 260 εργαζόμενους (10% επιστημονικό προσωπικό) και δεκάδες εξωτερικών συνεργατών σε αιχμές παραγωγής και για εξειδικευμένα επιστημονικά θέματα, έχει αναπτύξει έναν μεγάλο αριθμό δραστηριοτήτων, στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων, όπως μεταξύ άλλων: «Μηχανική Διαλογή και Χειροδιαλογή Αποβλήτων. Κομποστοποίηση Οργανικού Κλάσματος ΑΣΑ. Πρόγραμμα Διαλογής στη Πηγή Συσκευασιών Γυαλιού. Πρόγραμμα Διαλογής στην Πηγή τροφικών αποβλήτων από μεγάλους παραγωγούς. Εναλλακτική Διαχείριση κάποιων από τα επονομαζόμενα “άλλα προϊόντα” όπως Αποβλήτων Ηλεκτρικού & Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ)».

Παράλληλα πραγματοποιεί ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών με ειδικές δράσεις για τη μαθητευόμενη νεολαία.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon