cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Δε 06.05 2024

Χανιά: «Καλλιτέχνες από κούνια»

Πρόκειται για ένα νέο, καινοτόμο και πρωτοποριακό επιμορφωτικό πρόγραμμα του Δήμου Χανίων, με βιωματικά καλλιτεχνικά εργαστήρια..

Χανιά: «Καλλιτέχνες από κούνια»

Ένα νέο, καινοτόμο και πρωτοποριακό επιμορφωτικό πρόγραμμα με βιωματικά καλλιτεχνικά εργαστήρια, εφαρμόζει ο δημοτικός οργανισμός κοινωνικής πολιτικής και παιδείας (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.) του δήμου Χανίων, για βρέφη-παιδιά έως 4 ετών, τους γονείς τους και εκπαιδευτικούς προσχολικής αγωγής, με τίτλο «Καλλιτέχνες από κούνια».

Πρόκειται για τρεις ημέρες αφιερωμένες στα βρέφη και τους γονείς, καθώς και στους παιδαγωγούς τους, γεμάτες τέχνη, που θα πραγματοποιηθούν στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων στις 11, 12 και 13 Νοέμβρη 2022 με 24 εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους.

Ο πρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., Στέλιος Βαλυράκης, τόνισε πως πρόκειται για μια πρωτοποριακή δράση του οργανισμού, καθώς αναγνωρίζει την αξία εισαγωγής των τεχνών από πολύ μικρή ηλικία, τόσο στο σπίτι, όσο και στο σχολείο. «Το πρόγραμμα ‘Καλλιτέχνες από κούνια’, εφορμάται από την ανάγκη δημιουργίας μίας κοινής πλατφόρμας και ενός δικτύου νέων γονέων και παιδιών βρεφικής και προσχολικής ηλικίας. Γεφυρώνουν το χάσμα που συχνά υπάρχει μεταξύ σχολείου-σπιτιού, επιμορφώνοντας, τόσο τους παιδαγωγούς, όσο και τους γονείς», ανέφερε.

Στις δράσεις του προγράμματος, οι συμμετέχοντες δεν διαχωρίζονται σε ενήλικες και παιδιά, αλλά συμμετέχουν από κοινού, αλληλεπιδρούν, συνδημιουργούν και μαθαίνουν παίζοντας. Λειτουργούν δηλαδή ενδυναμωτικά ως προς τη σχέση γονιού παιδιού.

Ο δήμος Χανίων χρηματοδοτεί το πρόγραμμα, και σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη, «στηρίζει οποιαδήποτε πρωτοπόρα, καινοτόμα και δημιουργική δράση – και στη συγκεκριμένη περίπτωση, στηρίζει τις δράσεις του ΔΟΚΟΙΠΠ ενεργά, οικονομικά και ηθικά, προκειμένου να υλοποιηθεί αυτό το πρόγραμμα.

«Στο πρόγραμμα αυτό, το κυριότερο είναι ότι εφαρμόζεται στους γονείς και στα παιδιά τους, γιατί είναι γνωστό ότι η εμπλοκή των γονέων στην μαθησιακή διαδικασία, στη συναισθηματική διαδικασία και η εξέλιξη των παιδιών τους, είναι το πρωταρχικό σημείο από το οποίο το παιδί θα πάρει το εφαλτήριο για να προχωρήσει, να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί ως μία ολοκληρωμένη οντότητα», πρόσθεσε η κ. Ζερβουδάκη.

Κάθε εργαστήριο υλοποιείται και για τις τρεις ομάδες, δηλαδή:

για παιδιά 18 μηνών έως 2 ετών μαζί με τους γονείς

για παιδιά 2,5 έως 4 ετών μαζί με τους γονείς

ως βιωματικό επιμορφωτικό σεμινάριο για τις βρεφονηπιοκόμους.

Η διάρκεια των εργαστηρίων όπου συμμετέχουν παιδιά, θα είναι έως 75 λεπτά, και στα βιωματικά επιμορφωτικά σεμινάρια για τις βρεφονηπιοκόμους θα είναι έως 120 λεπτά, ανάλογα με την φύση του εργαστηρίου.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon