cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 17.05 2024

Χανιά: Σε κινητοποιήσεις οι δικηγόροι για την κατάργηση του Πρωτοδικείου

Προχωρούν σε κινητοποιήσεις οι δικηγόροι των Χανίων για την κατάργηση του Πρωτοδικείου Χανίων και τα δικαστήρια με τηλεδιασκέψεις…

Χανιά: Σε κινητοποιήσεις οι δικηγόροι για την κατάργηση του Πρωτοδικείου

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων αντιδρά στο πόρισμα επιτροπής του ΣτΕ που συνηγορεί υπέρ της πραγματοποίησης δικών με τηλεδιασκέψεις. Πέραν του ζητήματος των τηλεδιασκέψεων και ως συνέπεια αυτών, θα κλείσουν και 14 Διοικητικά Πρωτοδικεία, μεταξύ αυτών και των Χανίων.

Ο ΔΣΧ κάνει λόγο για «απαράδεκτη μεθόδευση, για κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος με την οποία επιχειρείται η κατάργηση της ουσιαστικής απονομής της Δικαιοσύνης η οποία εξασφαλίζεται με την φυσική παρουσία δικαστών, δικηγόρων και πολιτών».

«Το Σύνταγμα δεν αναφέρεται σε Κέντρα Εξυπηρέτησης Δικαιοσύνης όπως αντιστοίχως έχουμε Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών. Η Δικαιοσύνη είναι ύψιστη εξουσία και θεσμός και πρέπει να απονέμεται ορθά και να τηρείται η διαδικασία ως υφιστάμενοι κώδικες με την αρχή της ακροάσεως και την αρχή της δημοσιότητας», αναφέρει ο ΔΣΧ.

Όπως ανακοινώθηκε, τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων θα προχωρήσουν σε αποχή από τα Διοικητικά Δικαστήρια το διήμερο 7 και 8 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon