cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 03.05 2024

Χιλιάδες κλήσεις το 2023 για διαδικτυακή παρενόχληση εφήβων και παιδιών

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει δεχθεί στο τηλέφωνο 11188 του Κέντρου Διαχείρισης Διαδικτυακού Κινδύνου cyber alert, το οποίο λειτουργεί σε 24ωρη βάση, πάνω από 91.000 κλήσεις για το έτος 2023 και έχει διαχειρισθεί περισσότερες από 10.000 υποθέσεις…

Χιλιάδες κλήσεις το 2023 για διαδικτυακή παρενόχληση εφήβων και παιδιών

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει δεχθεί στο τηλέφωνο 11188 του Κέντρου Διαχείρισης Διαδικτυακού Κινδύνου cyber alert, το οποίο λειτουργεί σε 24ωρη βάση, πάνω από 91.000 κλήσεις για το έτος 2023 και έχει διαχειρισθεί περισσότερες από 10.000 υποθέσεις.

Αυτό ανέφερε ο ψυχολόγος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ, δρ Γιώργος Νάκος στο πλαίσιο συνάντησης εργασίας, που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης στο Ηράκλειο, με αφορμή την εβδομάδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη της διαδικτυακής σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης παιδιών και εφήβων που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης, από 22 έως 27 Απριλίου στην Κρήτη.

«Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει αναπτύξει μια συστηματική συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση παιδιών, εκπαιδευτικών και γονέων σε θέματα ασφαλούς διαδικτύου σε όλη την Κρήτη» ανέφερε ο κ. Νάκος.

Επιπλέον συμπλήρωσε ότι όσον αφορά στην υλοποίηση ενημερωτικών δράσεων, το 2023 υπήρξαν 830 αιτήματα σε όλη την Ελλάδα και πραγματοποιήθηκαν 587 διαλέξεις δια ζώσης και εξ αποστάσεως.

«Αυτό που ζητάμε από τα παιδιά στα σχολεία είναι, ότι, όπως καθετί που τους συμβαίνει στην πραγματική τους ζωή θα πρέπει να το πουν και όχι να το υποστούν, το ίδιο ακριβώς θα πρέπει να κάνουν και για τη διαδικτυακή τους ζωή. Εμείς είμαστε δίπλα τους για να διαφυλάξουμε την υγεία τους και το ίδιο τους το μέλλον» ανέφερε ο ψυχολόγος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ.

Στη συνάντηση εργασίας παραβρέθηκε η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Ισότητας, Γωγώ Μηλάκη ποιυ επισήμανε ότι σε συνέχεια των ενημερωτικών δράσεων που υλοποιήθηκαν τον προηγούμενο χρόνο και τις οποίες παρακολούθησαν περίπου 700 μαθήτριες και μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και περισσότεροι από 500 γονείς και εκπαιδευτικοί στην Κρήτη, θα πραγματοποιηθεί και δεύτερος κύκλος ενημερώσεων στις Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Λασιθίου.

Οι δράσεις αυτές υλοποιούνται στο πλαίσιο του «Περιφερειακού Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα των φύλων 2023-2025».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon