cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 03.05 2024

Υπεγράφη η σύμβαση ανάθεσης του έργου αποκατάστασης στο «Σταυράκειο»

Σημαντικό έργο αποκατάστασης στο «Σταυράκειο» Γυμνάσιο Λύκειο Ανωγείων με χρηματοδότηση του Υπουργείου Ανάπτυξης και την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη η σύμβαση ανάθεσης του έργου ύψους 1,65 εκ. ευρώ…

Υπεγράφη η σύμβαση ανάθεσης του έργου αποκατάστασης στο «Σταυράκειο»

To έργο στατικής αποκατάστασης στο «Σταυράκειο» Γυμνάσιο Λύκειο Ανωγείων, προϋπολογισμού 1.650.000 ευρώ, υπέγραψε σήμερα ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Το έργο αφορά τις παρεμβάσεις στατικής αποκατάστασης και ηλεκτρομηχανολογικών πρόσθετων αναγκαίων εργασιών για την ολοκληρωμένη υλοποίηση των παρεμβάσεων στο σχολείο.

«Δημοπρατήθηκε με χρηματοδότηση του υπουργείου και σε συνεργασία με την Περιφέρεια και πιστεύουμε πως σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι έτοιμο για να διατεθεί για τα παιδιά», επεσήμανε ο περιφερειάρχης Κρήτης.

Αντικείμενο του έργου που υπογράφηκε είναι η στατική ενίσχυση του σχολικού συγκροτήματος τριών κτιρίων του Γυμνασίου Λυκείου Ανωγείων και οι απαιτούμενες οικοδομικές εργασίες αποκατάστασης φθορών μετά τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου που έπληξε την περιοχή εξαιτίας του οποίου τα κτίρια του σχολικού συγκροτήματος κρίθηκαν ακατάλληλα για την στέγαση των μαθητών.

Οι εργασίες αποκατάστασης αφορούν την κατασκευή νέας θεμελίωσης, ενίσχυση εξώστη, κατασκευή μανδύων σε υποστυλώματα, κατασκευή μανδύων σε λιθόκτιστο τοίχο και κατασκευή μανδύων σε δοκούς καθώς και όλες τις απαιτούμενες οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες.

«Ένα πολύ σπουδαίο έργο, ξεκινάει με την βοήθεια και την αρωγή της περιφέρειας Κρήτης και με τη βοήθεια της Γενικής Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης και ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκάλκο και τον Σταύρο Αρναουτάκη. Καταφέραμε σε σύντομο χρονικό διάστημα με τη συνεργασία των υπηρεσιών της Περιφέρειας, να έχουμε την υπογραφή της Σύμβασης», δήλωσε ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon