cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 18.05 2024

Υπογράφηκε η σύμβαση για την αποκατάσταση της Ανατολικής Τάφρου στα Χανιά

Mε 1,5 εκ. ευρώ χρηματοδοτείται η αποκατάσταση της Ανατολικής Τάφρου στα Χανιά καθώς και η αποκατάσταση – επανάχρηση στις βίλες Σβαρτς και Πωλογιώργη μετά και την υπογραφή σχετικών μελετών στα Χανιά, από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Υπογράφηκε η σύμβαση για την αποκατάσταση της Ανατολικής Τάφρου στα Χανιά
Η υπουργός Πολιτισμού κατά την υπογραφή των συμβάσεων, στα Χανιά.

Πρόκειται για τρεις προγραμματικές συμβάσεις για σημαντικά, όπως χαρακτηρίστηκαν, έργα, που αναδεικνύουν τον πολιτισμό και την ιστορία της πόλης των Χανίων.

Συγκεκριμένα, η μελέτη «Ανάπλαση ανατολικής τάφρου ενετικών οχυρώσεων παλιάς πόλης Χανίων», έχει στόχο τη διαμόρφωσή της ως χώρου πρασίνου, πολιτισμού και αναψυχής και τη λειτουργική, περιβαλλοντική, αισθητική και αειφορική αποκατάστασή της με επεμβάσεις ήπιας μορφής και κλίμακας, και με σεβασμό στην ιστορικότητα του χώρου.

Από κει και πέρα, η μελέτη για την αποκατάσταση και επανάχρηση της Βίλας Πωλογιώργη στην Αμπεριά Χανίων, αφορά την αξιοποίησή της ως πολυχώρου Πολιτισμού, για ποικίλες δράσεις στους τομείς των σύγχρονων εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών (μουσική, φωτογραφία, κινηματογράφος, χαρακτική, γλυπτική, κεραμική, γραφιστική, σχεδιασμός, διακόσμηση, τυπογραφία, κόμικς κλπ). 

Τέλος, η μελέτη για την αποκατάσταση και επανάχρηση της βίλας ΣΒΑΡΤΣ στη Χαλέπα Χανίων, αφορά την αξιοποίησή της ως πολυχώρου Πολιτισμού, για τη συντήρηση και έκθεση των συλλογών του δήμου Χανίων (π.χ. συλλογές Δημοτικής Βιβλιοθηκών κλπ) και των νομικών του προσώπων.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon