cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 05.05 2024

Αντιφασιστικά μπλόκα ενάντια στην «κανονικοποίηση» της ακροδεξιάς

Η “φωτογραφική” αποδοχή από τους “θεσμικούς” φορείς οδηγεί στην «κανονικοποίηση» της ακροδεξιάς στην κοινωνία – Το αντιφασιστικό κίνημα στην Κρήτη έκανε σαφές ότι τα ακροδεξιά μορφώματα δεν είναι ευπρόσδεκτα στο νησί μας

Αντιφασιστικά μπλόκα ενάντια στην «κανονικοποίηση» της ακροδεξιάς

Στις επάλξεις το αντιφασιστικό κίνημα στην Κρήτη με αφορμή τις επίσκεψεις του προέδρου των Σπαρτιατών και του προέδρου της «Νίκης» σε Ηράκλειο και Χανιά αντίστοιχα, κάνοντας σαφές ότι τα ακροδεξιά αυτά μορφώματα δεν είναι ευπρόσδεκτα.

Το απόγευμα του Σαββάτου έξω από το Εργατικό Κέντρο Χανίων, πραγματοποιήθκλε αντιφασιστική παρέμβαση με αφορμή ομιλία του Δ. Νατσιού της «Νίκης». Διαδηλωτές βρέθηκαν επί της οδού Ζυμβρακάκηδων φωνάζοντας συνθήματα, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν μπροστά από το Εργατικό Κέντρο.

Η αστυνομία απώθησε τους διαδηλωτές οι οποίοι αντέδρασαν στην πολιτική εκδήλωση του ακροδεξιού κόμματος, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες, έγιναν και προσαγωγές ατόμων.

Την προηγούμενη βδομάδα, και συγκεκριμένα την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, αντιφασιστική ομάδα μπλόκαρε την επίσκεψή του προέδρου των Σπαρτιατών στον ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο.

«Θέλουμε να κάνουμε γνωστό προς πάσα κατεύθυνση ότι όπως και σήμερα έτσι και αύριο δεν θα επιτρέψουμε να κυκλοφορήσει ανενόχλητη η μαριονέτα του Κασιδιάρη στο Ηράκλειο και θα βρεθούμε όπου χρειαστεί. Το νεοναζιστικό μόρφωμα “Σπαρτιάτες” είναι άμεσος συνεχιστής της “Χρυσής Αυγής” και αυτό είναι ξεκάθαρο όσο και αν προσπαθούν να το συγκαλύψουν και να παρουσιάσουν μια άλλη εικόνα», αναφέρουν οι αντιφασίστες/στριες του Ηρακλείου.

Αυτό που οδηγεί στην «κανονικοποίηση» της ακροδεξιάς στην κοινωνία (και ταυτόχρονα οδηγεί σε αντιδράσεις), είναι και η «αποδοχή» των τοπικών φορέων. Υπό το «θεσμικό πέπλο», εκπρόσωποι φορέων συμμετείχαν σε συναντήσεις με τους δύο προέδρους, άλλοι φωτογραφήθηκαν ή έδωσαν βήμα στις εκδηλώσεις τους.

Αν και από την εποχή της Χρυσής Αυγής, η ακροδεξιά έχει «πατήσει» στο νησί ενώ στις τελευταίες εκλογές οι Σπαρτιάτες ανέδειξαν και βουλευτή στο Ηράκλειο, υπάρχουν πάντα οι πραγματικοί αντιφασίστες που υπενθυμίζουν σε όσους έχουν «αδιαφορήσει» ή στηρίξει σιωπηλά την άνοδο της ακροδεξιάς, ότι ο πυρήνας της κοινωνίας δεν θα ανεχτεί ποτέ την «κανονικοποίησή» της

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon