cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 25.04 2024

Η Ρωσία απειλεί για κάτι που ήδη έχει κάνει

Η Ρωσία θα ενισχύσει τις άμυνες της στην περιοχή της Βαλτικής αν η Σουηδία και η Φινλανδία ενταχθούν στο ΝΑΤΟ. Αυτό είναι πραγματική απειλή ή κάτι άλλο;

Η Ρωσία απειλεί για κάτι που ήδη έχει κάνει
Η Ρωσία ήδη έχει αναπτύξει πυρηνική άμυνα στη Βαλτική

Έκπληξη προκαλούν από το πρωί υποτίθεται, στην παγκόσμια κοινή γνώμη, οι δηλώσεις του αντιπροέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος και δήλωσε πως αν η Σουηδία και η Φινλανδία ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, τότε η Ρωσία θα ενισχύσει τις άμυνες της στην περιοχή, αναπτύσσοντας και πυρηνικά όπλα.

Καμία έκπληξη στο μεταξύ, δεν προκαλούν οι δηλώσεις Μεντβέντεφ στους Λιθουανούς, με τον πρωθυπουργό της χώρας Ινγκρίντα Σιμονιτέ να δηλώνει πως ήδη η Ρωσία έχει πυρηνικά όπλα στη Βαλτική. Με απόλυτη ψυχραιμία ο Σιμονιτέ, χαρακτήρισε μάλιστα τις απειλές «παράξενες», αφού όπως τόνισε, οι Ρώσοι διατηρούσαν ανέκαθεν πυρηνικά όπλα σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από τα σύνορα της χώρας του, ούτως ή άλλως.

Ο πρωθυπουργός έκανε σαφές επίσης, ότι όλοι στη διεθνή κοινότητα, καθώς και οι χώρες της Βαλτικής, γνωρίζουν την ύπαρξη πυρηνικών, οπότε θεωρούν τις δηλώσεις της Ρωσίας σαν μια ανούσια, πρόσθετη και γνωστή απειλή.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon