cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Δε 20.05 2024

Δουλεύουμε πολύ αλλά δεν μένει φράγκο

Οι “τεμπέληδες” Έλληνες είναι δεύτεροι στις ώρες εργασίας ανά απασχολούμενο αλλά προτελευταίοι σε φτώχεια. Είμαστε τα μεγαλύτερα κορόιδα και φτωχάντζες της Ευρώπης…

Δουλεύουμε πολύ αλλά δεν μένει φράγκο

Οι αγώνες, οι προσπάθειες, οι περικοπές και οι θυσίες των Ελλήνων από το 2010 μέχρι σήμερα πήγαν στράφι. Και όχι μόνο πήγαν στράφι οι θυσίες μας αλλά τώρα πλέον βρισκόμαστε και σε ένα σημείο πολύ χειρότερο από εκείνο που βρισκόμασταν όταν μπαίναμε στην οικονομική κρίση και χειρότερο επίσης με εκείνο στο βρίσκονται χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, για τις οποίες μιλούσαμε με απαξίωση.

  • Και τώρα;

Το να είμαστε λίγο πίσω από την Βουλγαρία σε θέμα φτώχειας δεν το λες και οικονομικό θαύμα, όπως θέλει να μας το πουλήσει ο Μητσοτάκης και τα πετσοταϊσμένα μίντια του. Μάλλον ως κατάντια και μόνο ως τέτοιο λογίζεται…

Τα στοιχεία που έχει δώσει πρόσφατα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) σχετικά με την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων μιλάνε από μόνα τους και είναι για πολύ κλάμα.

Και πώς να μην είναι όταν στα σχετικά πινακάκια βλέπεις την Ελλάδα στον πάτο της ευρωπαϊκής κατάταξης;

Θυμίζω ότι η Ελλάδα βρέθηκε το 2023 δεύτερη από το τέλος στη λίστα των 27 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τον δείκτη του κατά κεφαλήν ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ), εκφρασμένου σε μονάδες αγοραστικής δύναμης.

Πιο συγκεκριμένα, τελευταία χώρα με τη χειρότερη επίδοση είναι η Βουλγαρία, με 64 μονάδες στον συγκεκριμένο δείκτη, και η Ελλάδα ακολούθησε με 67 μονάδες. Και αυτά τα στοιχεία έχουν μια ιδιαίτερη σημασία μιας και ουσιαστικά επιβεβαιώνουν στην πράξη τους καταστροφείς της ελληνικής οικονομίας που ζητούσαν την εποχή των Μνημονίων μισθούς και συντάξεις… Βουλγαρίας.

  • Τα θυμόμαστε αυτά;

Για όσους δεν θυμούνται να αναφέρουμε ότι ο διορισμένος πρωθυπουργός κ. Λ. Παπαδήμος και ο τέως υπουργός Οικονομικών και τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευ. Βενιζέλος ήταν αυτοί που το 2012 με τις υπογραφές τους μας “χαντάκωσαν” έτσι…

Και από την μια έχουμε την καταλήστευση του ελληνικού λαού από τους «εταίρους» και της εκμετάλλευσής του από την άρχουσα τάξη της χώρας, με την ανοχή της πολιτικής εξουσίας. Ενώ από την άλλη έχουμε και την μετατροπή μας σε σύγχρονους “σκλάβους”.

Μόνο οι αλυσίδες μας λείπουν… κυριολεκτικά, διότι μεταφορικά μια χαρά μας τις έχουν… “φορέσει”.

Μάλιστα τα στοιχεία που προέκυψαν από ανάλυση της Eurobank, δείχνουν ότι η χώρα μας καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27 κρατών-μελών στις ώρες εργασίας ανά απασχολούμενο, με την Πολωνία να είναι η μοναδική χώρα με περισσότερες ώρες.

Την ίδια στιγμή, οι Γερμανοί, που χαρακτήριζαν τους Έλληνες “τεμπέληδες” και επέβαλαν σκληρά μέτρα λιτότητας μέσω των Μνημονίων, βρίσκονται στην τελευταία θέση, δουλεύοντας λιγότερο από κάθε άλλον Ευρωπαίο!

  • Τέλειο;

Και ενώ τα στοιχεία και τα νούμερα δείχνουν την αλήθεια… έχουμε και τα άλλα “νούμερα”, ξέρετε σε ποια αναφερόμαστε, να συνεχίζουν ακόμα και τώρα να μιλούν για τους «υπεύθυνους» και «εργατικούς» Γερμανούς και τους «τεμπέληδες Έλληνες».

Τα συμπεράσματα δικά σας. Και οι επιλογές…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon