cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Δε 20.05 2024

Καλά θα κάνουμε να δούμε τη μεγάλη εικόνα κι όχι αυτό που μας πλασάρουν

Η μικρή εικόνα των εκδρομέων του Πάσχα σίγουρα δεν δίνει τη συνολική μεγάλη εικόνα των ελληνικών νοικοκυριών που στενάζουν από την ακρίβεια και τα χαμηλά εισοδήματα

Καλά θα κάνουμε να δούμε τη μεγάλη εικόνα κι όχι αυτό που μας πλασάρουν

Μέσα από επαναλαμβανόμενα ρεπορτάζ περί της μεγαλύτερης πασχαλινής εξόδου εκδρομέων τα τελευταία χρόνια προσπάθησαν τα πετσοταϊσμένα ΜΜΕ να εμφανίσουν μια εικόνα ευημερίας των Ελλήνων πολιτών που τελικά έχουν λεφτά να ξοδέψουν για διακοπές.

Είναι όμως έτσι;

Στην Ελλάδα ζουν σχεδόν 11 εκατομμύρια άνθρωποι κι απ’ αυτούς μερικές χιλιάδες άφησαν τα σπίτια τους για να πάνε για λίγες ημέρες σε κάποιο νησί ή να επιστρέψουν στα πάτρια τους, όπου θα πιούν και θα φάνε σχεδόν τζάμπα.

Η μικρή εικόνα των εκδρομέων του Πάσχα σίγουρα δεν δίνει τη συνολική μεγάλη εικόνα των ελληνικών νοικοκυριών που στενάζουν από την ακρίβεια και τα χαμηλά εισοδήματα στα οποία η κυβέρνηση Μητσοτάκη τα έχει καταδικάσει.

Γιατί όλο αυτό που ζούμε είναι συνειδητή επιλογή της ΝΔ κι όχι επιβαλλόμενο από εξωτερικές, μη ελεγχόμενες, συνθήκες όπως θέλει να παρουσιάσει.

Η κυβέρνηση από την υπερφορολόγηση των πολιτών, όπως αυτή περνάει από το ΦΠΑ στα καύσιμα και πολλά άλλα αγαθά, κλείνει τις τρύπες του κρατικού προϋπολογισμού και επιχειρεί να εμφανίσει μια υγιή δημοσιονομική εικόνα, πράγμα που αρέσει στους διεθνείς χρηματοοικονομικούς οίκους. Η δική τους γνώμη, εξάλλου, μόνο μετράει.

Με αυτή την τακτική υποστηρίζει αποτελεσματικά και την προπαγάνδα της αφού ένα απειροελάχιστο κομμάτι των υπερεσόδων καταλήγει σε διάφορα επιδόματα, τάχα μου πως νοιάζεται για την κοινωνία και τους αδύναμους.

Το ότι αυτή η τακτική ενισχύει τον πληθωρισμό και επιδεινώνει ακόμη περισσότερο την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών, την μεσοπρόθεσμη ζήτηση, βασικό εργαλείο για την ανάπτυξη της οικονομίας και της εγχώριας παραγωγής, δεν την ενδιαφέρει.

Κι όσο νωρίτερα το καταλάβουν αυτό τα εκατομμύρια των πολιτών που το ανέχονται και το υπερψηφίζουν τόσο θα υπάρχει μια χαραμάδα ελπίδας κάτι να αλλάξει.

Αν το 41% επαναληφθεί και στις Ευρωεκλογές θα δοθεί βούτυρο στο ψωμί της ΝΔ για συνέχιση της ίδιας ή και χειρότερης αντιλαϊκής πολιτικής, οπότε μια μεγάλη ευκαιρία θα χαθεί.

Ας αφήσουμε λοιπόν στην άκρη αυτό που μας πλασάρουν κι ας δούμε την πραγματικότητα όπως τη ζούμε, είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στους εαυτούς μας.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon