cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Δε 06.05 2024

Έρχεται νέο κοστουμάκι λιτότητας…

Ανοίγει ξανά η κουβέντα για μείωση του χρέους… οπότε… προσδεθείτε λοιπόν… Σταθερά, Τολμηρά, Μπροστά και… κάντε τον σταυρό σας, που λέει ο λόγος, μας ράβουν νέο μνημονιάκι σπέσιαλ!!!

Έρχεται νέο κοστουμάκι λιτότητας…

Ένα αυστηρότερο Σύμφωνο Σταθερότητας της ΕΕ (ΣΣΕ) αξιώνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Κρίστιαν Λίντνερ, διαφωνώντας κάθετα με τις πιο ευέλικτες προτάσεις της Κομισιόν.

Εκτιμά πως η μικρή χαλάρωση του ΣΣΕ θα προσθέσει νέο χρέος που με την σειρά του θα μπορούσε να τροφοδοτήσει τον πληθωρισμό και να μειώσει τη βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών.

Τον Απρίλιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε προτείνει μεγαλύτερη ευελιξία στη συμμόρφωση με το Σύμφωνο Σταθερότητας της ΕΕ.

Συγκεκριμένα την χάραξη μιας μεμονωμένης «διαδρομής μείωσης του χρέους» με κάθε χώρα ξεχωριστά. Αυτό θα πρέπει να σχεδιαστεί για έως και επτά χρόνια και να αναγκάσει τα κράτη να υποχωρήσουν από τα υψηλά χρέη μετά την κρίση του κορωνοϊού και της ενέργειας.

Αντίθετα, ο Γερμανός υπουργός ζητά τους ίδιους κανόνες για όλους, πλούσιους και φτωχούς, την ώρα που τα κράτη μέλη διαπραγματεύονται την πρόταση της Επιτροπής στις Βρυξέλλες εδώ και αρκετές εβδομάδες.

Ο ίδιος τονίζει ότι εάν δεν υπάρξει συμφωνία σύντομα, οι παλιοί σφιχτοί κανόνες θα πρέπει να ισχύσουν ξανά.

Με την άκαμπτη στάση του Λίντνερ συμφωνούν 10 χώρες του Βορρά, αλλά αντιδρούν οι περισσότερες χώρες του Νότου. Συναίνεση δεν φαίνεται να υπάρχει, προς το παρόν.

«Η μείωση του χρέους είναι σωστή, αλλά, πριν αποφασίσουμε πώς θα προχωρήσουμε, πρέπει να σκεφτούμε πώς γεννήθηκε και πώς μεγάλωσε», δήλωσε ο πρώην Ιταλός υπουργός οικονομικών Τρεμόντι σε συνέντευξή του στην La Stampa.

Εσείς τώρα που είσαστε πονηρεμένοι όταν ακούτε να μιλάνε για μείωση του χρέους καταλαβαίνετε πως σε συνθήκες χαμηλής ανάπτυξης αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με λιτότητα.

Προσδεθείτε λοιπόν… Σταθερά, Τολμηρά, Μπροστά και… κάντε τον σταυρό σας, που λέει ο λόγος, μας ράβουν νέο μνημονιάκι σπέσιαλ!!!

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon