cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Δε 06.05 2024

Κέρδη ρεκόρ για την ΔΕΗ

Η ΔΕΗ κατάφερε μέσα στο 2022 να ανταπεξέλθει στις άνευ προηγουμένου συνθήκες μεταβλητότητας και αβεβαιότητας… για τους πελάτες της ΔΕΗ πάλι δεν ξέρω…

Κέρδη ρεκόρ για την ΔΕΗ

Παρά τη μεγάλη άνοδο του πληθωρισμού, δεν αντιμετωπίζουμε σημαντικές επιπτώσεις στο επενδυτικό μας πλάνο και στο κόστος δανεισμού, ανέφερε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, στην Τακτική Γενική Συνέλευση της ΔΕΗ.

“Για το 2023, όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει, αναμένουμε να υπερβούμε τον αρχικό στόχο που είχαμε θέσει για επαναλαμβανόμενο EBITDA ύψους €1,1 δισ και να προσεγγίσουμε περίπου τα €1,2 δισ. τηρώντας τη δέσμευσή μας για διανομή μερίσματος το 2024 με βάση τα κέρδη του 2023”. Αυτό τόνισε, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, στην παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων του Ομίλου στην Τακτική Γενική Συνέλευση της ΔΕΗ το πρωί της Πέμπτης.

Όπως ανέφερε ο κ. Στάσσης “η ΔΕΗ κατάφερε μέσα στο 2022 να ανταπεξέλθει στις άνευ προηγουμένου συνθήκες μεταβλητότητας και αβεβαιότητας, που επικράτησαν στις αγορές όλη τη χρονιά, υλοποιώντας παράλληλα το επιχειρηματικό της σχέδιο, ενώ συνέβαλε και στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης με συνεισφορά συνολικού ύψους €1,8 δισ μέσω της στήριξης του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης, της στήριξης των πελατών της μέσω των τιμολογίων και της έκτακτης εισφοράς που κατέβαλε για την δραστηριότητα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Αυτά τα αποτελέσματα καταδεικνύουν την ανθεκτικότητα της λειτουργικής μας κερδοφορίας κατά τα 3 τελευταία χρόνια με το EBITDA σε επαναλαμβανόμενη βάση να κυμαίνεται στην περιοχή των €0,9 δισ παρά τις πρωτόγνωρες καταστάσεις όπως η πανδημία της Covid-19 και η ενεργειακή κρίση.

Ταυτόχρονα, μπορέσαμε να αντιστρέψουμε την αύξηση του καθαρού χρέους η οποία καταγράφηκε στο πρώτο τρίμηνο του 2022, διατηρώντας την ρευστότητά μας σε υψηλά επίπεδα, αλλά και αυξάνοντας τις επενδύσεις σε έργα ΑΠΕ και Δικτύου Διανομής”.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon