cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 03.05 2024

Μήπως το πράμα έχει ξεφύγει με την ακρίβεια;

Πόσο μπορεί να κοστίζει ένα κιλό φάβα ντόπιας παραγωγής στην Αμοργό; Η ποιότητα και η νοστιμιά της είναι ξεχωριστή όμως μήπως το ΄χουμε παρακάνει με την ακρίβεια;

Μήπως το πράμα έχει ξεφύγει με την ακρίβεια;

Και δε μιλάμε για ψημένη αλλά για το ίδιο το όσπριο όπως το αγοράζεις για να το μαγειρέψεις στο σπίτι σου.

Ηρακλειώτισσα που πρόσφατα επισκέφθηκε, το κατ’ άλλα πανέμορφο νησί των Κυκλάδων μας μετέφερε πως είδε τη φάβα Αμοργού να πωλείται προς 22 ευρώ το κιλό! Ναι καλά διαβάσατε 22 ευρώ.

Και δε λέμε, προφανώς η ποιότητα και η νοστιμιά της θα είναι ξεχωριστή όμως μήπως το ΄χουμε παρακάνει με την ακρίβεια;

Η ίδια μας είπε πως στο συγκεκριμένο νησί ο επισκέπτης πληρώνει πολύ ακριβά τα πάντα, κι όχι μόνο τη φάβα, κι επειδή έχουμε μαρτυρίες ανθρώπων που είχαν επισκεφθεί πριν από λίγα χρόνια την Αμοργό και είδαν τιμές φυσιολογικές μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως κάτι άρχισε να λειτουργεί λάθος και εκεί.

Γιατί προφανώς δεν είναι μόνο η Αμοργός, είναι και η Σαντορίνη, είναι και η Μύκονος είναι κι άλλες τουριστικές περιοχές, ακόμα κι εδώ στην Κρήτη, που την είδαν κάπως και τώρα οι τουρίστες έχουν αρχίσει να τους γυρνούν την πλάτη ή θα το πράξουν σύντομα.

Γιατί ναι μεν έχουμε ομορφιές αξεπέραστες αλλά όταν συνεχώς τις υπερκοστολογούμε κάποια στιγμή θα μείνουμε μόνοι μας και θα κυνηγάμε τους τουρίστες με την απόχη.

Έχουν κι άλλες μεσογειακές χώρες τα κάλλη τους, έχουν και καλύτερες τιμές οπότε μην ξεχνάμε τον ανταγωνισμό γιατί θα τον βρούμε μπροστά μας.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon