cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 03.05 2024

Τι κάνουν για να μην πούμε το ψωμί ψωμάκι;

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κοιμάται, η Κυβέρνηση σφυρίζει κλέφτικα, τα αρτοποιεία κλείνουν το ένα μετά το άλλο και οι Έλληνες λένε το ψωμί ψωμάκι…

Τι κάνουν για να μην πούμε το ψωμί ψωμάκι;

Πριν καλά καλά προλάβει η Ρωσία να τερματίσει τη συμφωνία που υπήρχε σε ισχύ για την εξαγωγή σιτηρών είχαμε στην Ελλάδα αύξηση 2 ευρώ ανά σακί αλεύρι, με τους αρτοποιούς να βρίσκονται στα κάγκελα γιατί θα υποχρεωθούν κι εκείνοι σε λίγο να κάνουν αυξήσεις στις ήδη ακριβές τιμές του ψωμιού τους και σε όλα τα άλλα είδη που παράγουν και διαθέτουν στην κατανάλωση.

Εδώ και ένα χρόνο, όπως υποστηρίζουν οι αρτοποιοί, έχουν κατατεθεί πολύ σοβαρές προτάσεις για τα στάρια, ώστε να έχουμε απεξάρτηση από την Ρωσία και την Ουκρανία.

Τον Φεβρουάριο είχαν πάει στον τότε υπουργό κ. Γεωργαντά, εκπρόσωποι τους και του κατέθεσαν, μαζί με τον πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, συγκεκριμένες προτάσεις.

Του εξήγησαν πως υπάρχουν πολλά στάρια σε Ρουμανία και Βουλγαρία, ότι τους έχουν πλησιάσει από αυτές τις χώρες να πάρουν την παραγωγή τους. Σε βάθος χρόνου είχαν ζητήσει να ενισχυθεί ο ελληνικός πρωτογενής τομέας έτσι ώστε Έλληνες αγρότες να μπουν στην παραγωγή για να έχουμε ελληνικό 100% ψωμί.

Τι έγινε έκτοτε; Μα τίποτα απολύτως. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κοιμάται, η Κυβέρνηση σφυρίζει κλέφτικα, τα αρτοποιεία κλείνουν το ένα μετά το άλλο και οι Έλληνες λένε το ψωμί ψωμάκι.

Βλέπετε κάποιοι προτιμούν το ακριβό ψωμί από το να κόψουν τις «εξαρτήσεις» που κάνουν κακό στο λαό τους, το λαό που τους ψήφισε περιμένοντας καλύτερες μέρες.

Έχει μεγαλύτερη σημασία γι αυτούς τι θα πουν οι σύμμαχοι και τι εντολές θα δώσουν κι όχι το να κάνουν το καλύτερο δυνατόν για ένα βασικό διατροφικό προϊόν όπως είναι το ψωμί.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon