cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 03.05 2024

Ποιοι “πρώην” της Περιφέρειας γίνονται “νυν” για τις βουλευτικές εκλογές

Σε… θερμοκοιτίδα υποψήφιων βουλευτών ΠΑΣΟΚ, φαίνεται πως εξελίσσεται η Περιφέρεια Κρήτης, μετά την ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, για τους νέους Αντιπεριφερειάρχες

Ποιοι “πρώην” της Περιφέρειας γίνονται “νυν” για τις βουλευτικές εκλογές
Έτοιμο για ανκοινώσεις το τοπικό ΠΑΣΟΚ

Ειδικότερα στο Ηράκλειο, φαίνεται ότι η κύρια μάζα των υποψήφιων για τις βουλευτικές εκλογές, θα αντληθεί από την Περιφέρεια και το Δήμο Ηρακλείου.

Αλλά ας αρχίσουμε από τα ανατολικά. Δεν αποτέλεσε χθες έκπληξη η αντικατάσταση του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Γουλιδάκη από τον Γιάννη Ανδρουλάκη. Ο Γιάννης Γουλιδάκης έχει ήδη εκφράσει την πρόθεση του να είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στο Λασίθι.

Και πάμε τώρα στο Ηράκλειο, όπου γίνεται ο «κακός χαμός» από υποψήφιους – υποψήφιους. Αυτοί που αντικαταστάθηκαν από τον Σταύρο Αρναουτάκη είναι οι Λάμπρος Βαμβακάς, Γιάννης Λεονταράκης και Έφη Κουτεντάκη.

Οι οποίοι και είναι πολύ πιθανό να μετακινηθούν στα βουλευτικά ψηφοδέλτια. Κι αν για το Γιάννη Λεονταράκη και την Έφη Κουτεντάκη, θεωρητικά γίνονται ακόμα συζητήσεις, για τον Λάμπρο Βαμβακά, θεωρείται βέβαιη η υποψηφιότητα του.

Αν στις συζητήσεις προστεθεί το όνομα του προέδρου Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλου Μπαριτάκη και του  προέδρου της Αγροδιατροφικής Σταύρου Τζεδάκη, ο οποίος και «πρώτευσε» στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, έχουμε συνολικά 5 από τα 11 ονόματα του ψηφοδελτίου στο ΠΑΣΟΚ να προέρχονται από την Περιφέρεια.

Οπότε υπ’ αυτή την έννοια το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο ίσως και να είναι έτοιμο. Κι αυτή είναι η πιθανότερη μορφή του.

  1. Νίκος Ανδρουλάκης
  2. Λάμπρος Βαμβακάς
  3. Ελένη Βατσινά
  4. Μαρία Καναβάκη
  5. Βασίλης Κεγκέρογλου
  6. Ευχαριστία Κουτεντάκη
  7. Φραγκίσκος Λαμπρινός
  8. Γιάννης Λεονταράκης
  9. Παύλος Μπαριτάκης
  10. Φραγκίσκος Παρασύρης
  11. Σταύρος Τζεδάκης

Το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο «χωρά» και διορθωτικές κινήσεις, αφού μπορούν σε αυτό να προστεθούν τόσο ο Αντιδήμαρχος Κώστας Βαρδαβάς, όσο και ο Χρήστος Στρατάκης, που έχει δοκιμάσει και στο παρελθόν τις δυνάμεις του στις βουλευτικές εκλογές. Σε αυτή την περίπτωση, αναμένονται «εσωτερικές» ανακατανομές και μετακινήσεις από και προς το Δήμο Ηρακλείου και την Περιφέρεια.

Στην περίπτωση όμως που το ψηφοδέλτιο παραμείνει ως έχει, κατ’ αρχάς επιτυγχάνεται μια δυναμική εκπροσώπηση του κόμματος στους Δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Βιάννου και Μινώα Πεδιάδος. Με τις δύο «δυνατές» υποψηφιότητες Κουτεντάκη και Λεονταράκη από την περιοχή της Μεσαράς, θεωρείται δεδομένο ότι αφενός θα συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός ψήφων και αφετέρου πως θα «διεμβολιστούν» σοβαρά φιλοδοξίες άλλων κομμάτων. Με το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο μάλιστα, εκτιμάται ότι το ΠΑΣΟΚ, μπορεί όχι απλά να καταγράψει μια πολλή καλή πορεία στις βουλευτικές εκλογές, αλλά και να κερδίσει την πρώτη θέση στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Στο Ρέθυμνο, ο Αντιπεριφερειάρχης που αντικαταστάθηκε είναι ο Γιάννης Γουλιδάκης. Κι αν και ακόμα δεν έχει «ανοίξει τα χαρτιά του» επίσημα, είναι πιθανό να διεκδικήσει θέση στο ψηφοδέλτιο του Ρεθύμνου, μαζί με τον Μανόλη Χνάρη.

Στα Χανιά, η αντικατάσταση Γύπαρη, ασφαλώς και δεν συνεπάγεται είσοδο του στα «πράσινα ψηφοδέλτια». Ενδεχομένως όμως, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών να διεκδικήσει ξανά μία θέση στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Τα πάντα όμως παραμένουν προς το παρών ανοικτά, αν και οι εξελίξεις φαίνεται πως θα είναι ραγδαίες και πολύ ενδιαφέρουσες.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon