cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 02.05 2024

Αυτό δεν είναι πολιτική, είναι χουλιγκανισμός…

Σε λίγο καιρό αντί για τα αριστερόμετρα θα κυκλοφορούμε στα social media με τα… γραφικόμετρα. Ήδη κυκλοφορούμε πάντως και με τα… τοξικόμετρα!!!

Αυτό δεν είναι πολιτική, είναι χουλιγκανισμός…

Αυτό το κομμάτι των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ (διότι ούτε αναρχικοί είναι, ούτε ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι, ούτε ΚΚΕ, ούτε ΜέΡΑ25 ) που κάθονται και λένε 41τακατο, ΚΑΛΟΚΑΨΙΜΟ είναι αυτός ο “γουρουνοειδής όχλος” ο οποίος “πολιτικοποιήθηκε” επί πλατειών και από τις μούντζες και τα “να καεί το μπουρδέλο η Βουλή” τάχθηκαν έτσι “θεωρητικά” ενάντια στην δεξιά και η πολιτική τους “ζύμωση” ίσα ίσα συγκρίνεται με το… “κρασί της παρέας”.

Έτσι αυτοί (όχι όλος ο ΣΥΡΙΖΑ φυσικά) με μηδενική αυτοκριτική και επίσης μηδενική πραγματική διάθεση για αντιπολίτευση, βγάζουν τα απωθημένα τους με αυτόν τον χυδαίο και αποκρουστικό τρόπο.

Απεχθάνομαι τους δεξιούς όχι μόνο πολιτικά, άλλα και αισθητικά. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο δεν χρησιμοποιώ τα “δεξιά όπλα” του μισανθρωπισμού, συντηρητισμού κ.ο.κ., ούτε όμως και αυτά του εκσυχρονιστικού ΠΑΣΟΚ, τον γνωστό κοινωνικό αυτοματισμό δηλαδή.

Αυτά τα… “εργαλεία” δεν είναι πολιτική… είναι χουλιγκανισμός!!!

Τώρα με τις πυρκαγιές, προφανώς η κυβέρνηση είναι εντελώς ανύπαρκτη, δεν υπάρχει σχέδιο πέρα από το 112 και την εκκένωση. Προφανώς δεν θα γινόταν προσλήψεις σε πυροσβέστες. Και φυσικά προφανώς και δεν θα ξοδευόταν ούτε μισό ευρώ στον αναγκαίο εξοπλισμό την στιγμή που
πετάμε δισεκατομμύρια για να αγοράσουμε πολεμικά αεροπλάνα για να κάνουμε δήθεν εξωτερική πολιτική και να μείνουμε στο τέλος με το… TurkAegean, τις “υποχωρήσεις” και την εθνική κυριαρχία που είναι “σχετική έννοια”.

Ωστόσο, τα ήξεραν όλα αυτά οι ψηφοφόροι; Φυσικά και τα ήξεραν. Τον ψήφισαν παρόλα αυτά; Ναι. Είναι αφελείς ή κάνουν τους αφελείς και ανήξερους “κοψοχέρηδες” γιατί δεν θέλουν να έχουν καμία ευθύνη πάνω τους όταν συμβαίνει το “κακό”; Ναι. Και;

Το θέμα λοιπόν είναι ότι, αν συμβαίνουν όλα αυτά και εσύ ως “αντιπολίτευση” ή “κυβερνώσα αριστερά” δεν μπορείς να πείσεις ότι αποτελείς την εναλλακτική λύση ή ότι ακόμα ακόμα δεν μπορείς καν να περάσεις στον κόσμο το μήνυμα ότι κινδυνεύει, τότε μπορεί να συμβαίνουν 2 πράγματα…

Ότι πρώτον δεν αποτελείς καμιά σπουδαία εναλλακτική και δεύτερον ότι παίζει και να είσαι ο ψεύτης βοσκός…

Και όταν επικρατούν και στον δημόσιο διάλογο αντιλήψεις του τύπου “41τακατο” ή “καλά να πάθουνε” και το επιτρέπεις να συμβαίνει ακόμα και στις “τάξεις” σου αυτό, τότε λυπάμαι αλλά έτσι δεν μπορείς να κάνεις αντιπολίτευση ούτε καν στο… Disneyclub.

Και για να μην θεωρηθώ “εντός μιντιακού κλίματος” και τέρμα… “συστημικός” ή “πετσοταϊσμένος” θα αναφέρω και θα θυμίσω ότι και εγώ προσωπικά είχα χρησιμοποιήσει παλιότερα και μάλιστα before it was cool τα γνωστά hashtag “ΜΤΣΤΚ ΓΜΣ”, αλλά και τώρα μετά τις εκλογές το επίσης γνωστό “41τακατο”.

Όλα χρειάζονται με μέτρο, όριο και φυσικά αντίληψη του πότε τελειώνει η πλάκα και σοβαρεύει το πράγμα και χρειάζεται διαφορετική και πιο ουσιαστική αντιμετώπιση…

Οι υπερβολές προς την μια ή την άλλη πλευρά είναι που δεν χρειάζονται και αυτό είναι που οφείλουμε να το αντιληφθούμε όλοι μας…

Το οποίο “41τακατο” προέκυψε, να θυμίσω, από τους ίδιους τους νεοδημοκράτες ως απάντηση στην κριτική που δέχτηκαν για τις ελλείψεις στο ΕΚΑΒ.

Και οι Συριζαίοι, κυρίως, έπεσαν και πάλι στην παγίδα. Μια παγίδα που τους οδηγεί ξανά στον ίδιο δρόμο μιας παθητικής αντιπολίτευσης διαμαρτυρίας και διαπιστώσεων.

Οι πονηροί δεξιοί που τίποτα δεν λένε – κάνουν τυχαία ακολουθούν το ίδιο μοτίβο χρόνια τώρα.

Και οι άμπαλοι Συριζαίοι πέφτουν στην ίδια παγίδα ξανά και ξανά, σε τέτοιο σημείο που έχει καταντήσει πλέον, εκτός από βαρετό και λίγο γραφικό και κουραστικό.

Μια τέτοια αντιπολίτευση λοιπόν ποτέ δεν μπορεί να επιστρέψει στην εξουσία και κυρίως μια τέτοια αντιπολίτευση δεν μπορεί να δώσει καν λύσεις άρα δεν αποτελεί σοβαρή εναλλακτική. Και επειδή πλέον τρέφεται και από όλη αυτή την διαδικασία στο τέλος καταντά και σαν τον… ψεύτη βοσκό.

Σε λίγο καιρό αντί για τα αριστερόμετρα θα κυκλοφορούμε στα social με τα… γραφικόμετρα. Ήδη κυκλοφορούμε με τα… τοξικόμετρα.

Προσέξτε λίγο όμως… τα λέμε αυτά εμείς που δεν φημιζόμαστε για τον πολιτικό μας πολιτισμό, ούτε για την comme il faut προσέγγιση μας στα διάφορα θέματα της πολιτικής και δημόσιας ζωής του τόπου. Εμείς όμως ούτε πολιτικοί είμαστε, ούτε να σας σώσουμε θέλουμε. Και μπορούμε να λέμε ό,τι θέλουμε. Και με όση καυστικότητα ή κυνικότητα χρειάζεται για να γίνει αντιληπτός ο βαθμός της υποκρισίας – κοροϊδίας μέσα στην οποία έχει καταντήσει να ζει η κοινωνία μας.

Και δεν υποστηρίζουμε ότι το κάνουμε πάντα με τον σωστό τρόπο ή ότι κάποιες φορές δεν αγγίζουμε τον κόσμο της… “τοξικότητας”.

Τοξικότητα όμως στις μέρες μας, της υπερβολής, της “ευαισθησίας” και της πολιτικής κορεκτίλας θεωρείται να λες πχ ότι “καλά ψήφισες Μητσοτάκη που άφησε να καεί η μισή Εύβοια και περίμενες να συμβεί κάτι διαφορετικό τώρα, καλά να πάθεις” και δεν είναι το ίδιο το γεγονός ότι όντως η κυβέρνηση άφησε να καεί η μισή Εύβοια και γενικά δεν έχει καν σχέδιο πρόληψης ή αντιμετώπισης πυρκαγιών;

Με το μοτίβο βέβαια να είναι ακριβώς το ίδιο σε όλους τους τομείς που δεν φέρνουν κέρδος και λεφτά. Απαξίωση, ατομική ευθύνη και άγιος ο θεός…

Με λίγα λόγια… η καταστροφή έχει γίνει κανονικότητα στην Ελλάδα 2.0 του Μητσοτάκη, αλλά όσοι το αναφέρουν είναι… τοξικοί!!!

Επίσης όταν “δημοσιογραφία” κάνει ο Πορτοσάλτε που βγαίνει και λέει στον κόσμο που βλέπει να καίγονται τα σπίτια του ότι φταίνε οι πολίτες που δεν τα ασφάλισαν ή ο Καμπουράκης που λέει την ώρα που καίγεται το σύμπαν ότι πρέπει να ιδιωτικοποιήσουμε* τα δάση ή την Πυροσβεστική, τότε χρειάζεται και ένας κόντρα ρόλος ως αντίβαρο. Και φυσικά όλο αυτό δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο σοβαρά, χρειάζεται και το τρολάρισμα και η καυστικότητα.

Εμάς δουλειά μας δεν είναι ούτε λύσεις να προτείνουμε επίσης… και όταν βλέπουμε ότι λύσεις δεν προτείνει κανείς, ούτε η κυβέρνηση, ούτε η αντιπολίτευση, λογικό και φυσικό επακόλουθο είναι να τρολάρουμε τους πάντες… και τους μεν και τους δε… και να καταλήγουμε στο ότι τελικά μόνο ο ίδιος ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό. Αρκεί να το θελήσει και να το τολμήσει βέβαια…

Ο Καμπουράκης και οι όμοιοι του μπορεί να μην έχουν μιλήσει ακόμα για ιδιωτικοποίηση των δασών και της πυρόσβεσης, αλλά πραγματικά τι μπορεί να τους σταματήσει από το να το κάνουν και αυτό;

Για την ώρα να πούμε ότι μιλάνε ανοικτά για την ασφάλιση των σπιτιών, για τα οικόπεδα που οι τεμπέληδες ιδιοκτήτες τους δεν τα καθαρίζουν και άλλα τέτοια όμορφα, πάντα ακολουθώντας την γνωστή τακτική του κοινωνικού αυτοματισμού. Για προσλήψεις στην Πυροσβεστική, ούτε λόγος βέβαια… και φυσικά εννοείται ότι ποτέ δεν φταίει ο Μητσοτάκης για τίποτα. Τι και αν προεκλογικά μας είχαν ζαλίσει ξανά τα αυτιά με το νέο δόγμα «Πρόληψη, Προετοιμασία/Ετοιμότητα, Ανθεκτικότητα» και για το πόσο καλά είχε γίνει η προετοιμασία της αντιπυρικής προστασίας…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon