cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 18.05 2024

Έχει χώρο η Τοπική Αυτοδιοίκηση για κομματικές μαριονέτες;

Θα χει ενδιαφέρον από δω και πέρα να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές κι αν οι κοινωνίες περιορίσουν την αλαζονεία εκείνων που βλέπουν τα πάντα μέσα από ένα κομματικό πρίσμα…

Έχει χώρο η Τοπική Αυτοδιοίκηση για κομματικές μαριονέτες;

Κάποτε λέγανε σε χωριά της Κρήτης, σε εποχές που το ΠΑΣΟΚ ήταν παντοδύναμο και σάρωνε τα πάντα και τους πάντες στο πέρασμα του, πως και γάιδαρο να κατεβάσουν υποψήφιο, οπουδήποτε, αυτός θα ψηφιστεί.

Βέβαια οι καιροί άλλαξαν όπως και οι συσχετισμοί. Κάποιοι ωστόσο αισθάνονται και πάλι τόσο παντοδύναμοι που πιστεύουν πως και μόνο το ότι εκείνοι θα επιλέξουν για λογαριασμό των τοπικών κοινωνιών αρκεί για να θριαμβεύσει ο υποψήφιος της επιλογής τους.

Βέβαια ξεχνούν πως οι επόμενες εκλογές θα είναι αυτοδιοικητικές κι εκτός από το στενό κύκλο των κομματικών στελεχών δύσκολα μπορούν να επηρεάσουν άλλο κόσμο.

Στις τοπικές κοινωνίες τα κριτήρια με τα οποία ψηφίζεται κάποιος στις μέρες μας διαφέρουν πολύ.

Οι ψηφοφόροι θέλουν να ξέρουν καλά εκείνον που θα στηρίξουν, να τους εμπνέει σεβασμό, να νιώθουν μέσα από τις κινήσεις και το λόγο του πως μπορεί να είναι αποτελεσματικός κι όχι κομματική μαριονέτα.

Γι’ αυτό βλέπουμε ψηφοδέλτια υπερκομματικά και συστράτευση ανθρώπων που ανήκουν σε διαφορετικούς χώρους γύρω από πρόσωπα που θεωρούν άξια.

Υπό αυτό το πρίσμα θα χει ενδιαφέρον από δω και πέρα να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές, κι αν οι κοινωνίες περιορίσουν την αλαζονεία εκείνων που βλέπουν τα πάντα μέσα από ένα κομματικό πρίσμα.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon