cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 26.04 2024

Για ποια ελευθερία του Τύπου μιλούν όταν «πνίγουν» θανάτους ΑΜΕΑ και παρατυπίες σε κρατική δομή;

Σε ποια θέση λέει είναι παγκοσμίως η ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα; 108; Ψηλά μας έχουν, ας ρίξουν μια ματιά στο τι συμβαίνει τελευταία κι ας αναθεωρήσουν προς τα κάτω…

Για ποια ελευθερία του Τύπου μιλούν όταν «πνίγουν» θανάτους ΑΜΕΑ και παρατυπίες σε κρατική δομή;

Αγαπημένη «καραμέλα» εδώ και ημέρες σε σχεδόν όλα τα ΜΜΕ είναι τα τεκταινόμενα στην Κιβωτό του Κόσμου. Από την πρώτη στιγμή και το όνομα της δομής και τα ονόματα όλων των εμπλεκόμενων σε αυτή την υπόθεση, με κάθε λεπτομέρεια, βγήκαν στη φόρα. Μόνο τους κωδικούς των τραπεζικών τους λογαριασμών που δεν μας έχουν μοστράρει ακόμα.

Την ίδια ώρα έχουμε νεκρά νεαρά παιδιά ΑΜΕΑ από ξυλοδαρμούς εργαζομένων και τροφίμων και ένα σωρό άλλες καταγγελίες σε μια κρατική δομή στη Θεσσαλονίκη αλλά ο μήνας έχει εννιά…

Η συσκότιση είναι πλήρης. Ουδείς αναφέρει ποια είναι αυτή η δομή ενώ τα περισσότερα ΜΜΕ έχουν «πνίξει» εντελώς και την ίδια την είδηση (ψάξτε να τη βρείτε στον ηλεκτρονικό Τύπο). Το ότι ένας 25χρονος ΑΜΕΑ, δηλαδή ένα ανήμπορο παιδί, πέθανε εξαιτίας υπαλλήλου κι ένας ακόμα έσβησε, ένα μήνα μετά, κάτω από συνθήκες που ουδείς γνωρίζει δεν αποτελούν θέμα για τα ελληνικά ΜΜΕ.

Το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία στη Θεσσαλονίκη του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, γνωστό με την προγενέστερη επωνυμία του “Κέντρο Περίθαλψης Παίδων Άγιος Δημήτριος” για το οποίο ο λόγος, είναι ΝΠΔΔ ενώ εποπτεύεται και επιχορηγείται από το Υπουργείο Υγείας.

Ποιος έκανε λοιπόν έλεγχο εκεί έστω πριν από ένα χρόνο όταν είχαμε δυο θανάτους τροφίμων;

  • Το ότι εκ των υστέρων ήλθε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μηχαηλίδου να καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου και το ότι ασκήθηκε δίωξη σε βάρος του υπαλλήλου που σκότωσε στο ξύλο τον 25χρονο δεν μας λέει τίποτα.
  • Ούτε το ότι υποχρεώθηκε σε παραίτηση, πάλι εκ των υστέρων, το σύνολο του ΔΣ της δομής, λόγω των θανάτων και των αμέτρητων παρατυπιών που διαπίστωσε ο έλεγχος της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Και ξέρετε γιατί; Γιατί κανείς από τους πραγματικά υπεύθυνους δεν θα τιμωρηθεί.

Κι εδώ υπεύθυνος δεν είναι ο πατέρας Αντώνιος και η παπαδιά του αλλά το ίδιο το Κράτος με τις υπηρεσίες του.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon