cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 19.04 2024

Η Μίνα και η Ματίνα

Η μία λέει ότι η άλλη καταργεί τον δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ και η άλλη λέει ότι η πρώτη εκφράζει μόνο «μειοψηφίες» γιατρών που αντιδρούν. Μετά θα είναι μαζί στο ίδιο ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Πόσο τέλειο;

Η Μίνα και η Ματίνα

Ίσως να έχετε προσέξει ότι μέσα στην αντιπαράθεση για τον νόμο – ταφόπλακα του ΕΣΥ υπάρχει και μια μικρότερη προσωπική γαλάζια κόντρα μεταξύ των δύο κυριών που αυτές τις μέρες είναι στα πράγματα εμφανιζόμενες ως εκπρόσωποι των αντίθετων πλευρών.

Η μία είναι η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα και ο κατάπτυστος νόμος θα φέρει για πάντα το όνομά της. Ηταν υποψήφια με τη ΝΔ στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας χωρίς όμως να εκλεγεί. (Ήταν 7η στη σειρά και εκλέχτηκαν οι πέντε πρώτοι)

Η άλλη είναι η επανεκλεγείσα πριν λίγους μήνες πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Μαγώνη επίσης στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. Εχει να το λέει πως παρά τους 34.000 νεκρούς της πανδημίας εκείνη κατάφερε να βγάλει πρώτη την παράταξη της ΝΔ στις εκλογές ενώ συχνά – πυκνά ρίχνει και τα καρφιά της στη συνάδελφο Μίνα.

Όπως αυτό: «Η κ. Γκάγκα ποτέ δεν ασχολήθηκε και ξαφνικά βρέθηκε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και στο υπουργείο Υγείας, ενώ εγώ ασχολούμαι με τα συνδικαλιστικά εδώ και 25 χρόνια και έχω φέρει πολλές νίκες στην παράταξή μου».

Ακούγεται λοιπόν τώρα πως οι δύο κυρίες όταν θα προκηρυχθούν οι εκλογές θα κονταροχτυπηθούν στο ίδιο ψηφοδέλτιο της ΝΔ (πιθανότατα στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας).

Δείτε λίγο το σκηνικό. Η μία λέει ότι η άλλη καταργεί τον δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ και η άλλη λέει ότι η πρώτη εκφράζει μόνο «μειοψηφίες» γιατρών που αντιδρούν. Και μόλις τελειώσουμε και ψηφιστεί ο νόμος και οι δυο τους θα υπηρετήσουν το ίδιο αφήγημα για την Υγεία μέσα στα γαλάζια ψηφοδέλτια.

Υπέροχο;

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon