cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 03.05 2024

Η “προφητική” συνέντευξη για το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Ακούστε τι έλεγε ο αρχαιολόγος Δημήτρης Σφακιανάκης, μέλος της συντονιστικής επιτροπής των εργαζομένων του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, για τον πολιτισμό ως εμπόρευμα κτλ στην συνέντευξή του στον “δικό μας” Μάριο Διονέλλη και τις Πίσω Σελίδες!!!

Η “προφητική” συνέντευξη για το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Εμείς στο CretaNews λοιπόν, έχουμε κάθε λόγο να αισθανόμαστε υπερήφανοι για το γεγονός ότι προσπαθούμε να βρισκόμαστε στην σωστή πλευρά της ιστορίας και στεκόμαστε πλαί – πλάι στην κοινωνία και τους αγώνες της.

Σε αυτή την πλευρά της ιστορίας που περιλαμβάνει τον κόσμο, τους πολίτες, τους εργαζομένους, τους εργάτες, τους φοιτητές, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς… την ίδια την κοινωνία δηλαδή και τα δίκια της.

Είναι για εμάς στο CretaNews και θέμα αξιοπρέπειας αλλά και αξιακού κόσμου που σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να “ξεπουληθεί” σε κανενός είδους “αφεντικά” ή σε οποιασδήποτε μορφής “εξουσίας”. Όποιο και αν μπορεί να ήταν το… “τίμημα”!!!

Εμείς, όπως ήμασταν εκεί δίπλα στους αγώνες των εργαζομένων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, τόσο με τα σχετικά δημοσιεύματα μας και τις αναρτήσεις υποστήριξης μας στα social media, όσο και με την παρουσία μας στις πλατείες και στις πορείες τους, έτσι θα είμαστε πάντα δίπλα σε κάθε κοινωνική ομάδα όταν και όποτε αυτή θα βάλλεται από τις όποιες ορέξεις της εξουσίας, όποιος και αν βρίσκεται φυσικά στο τιμόνι αυτής της εξουσίας κάθε φορά…

Και αυτό για εμάς στο CretaNews είναι… αδιαπραγμάτευτο!!!

Στην συνέχεια λοιπόν μπορείτε να ακούσετε την εκπομπή Πίσω Σελίδες της Τρίτης 14 Φεβρουαρίου του 2023 με τον Μάριο Διονέλλη να δίνει μικρόφωνο στον αρχαιολόγο Δημήτρη Σφακιανάκη, μέλος της συντονιστικής επιτροπής των εργαζομένων του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου.

Και την κουβέντα να ξεκινά από την συζήτηση για τον νόμο που μετέτρεψε τα 5 μεγαλύτερα μουσεία της χώρας σε ΝΠΔΔ και να ξεδιπλώνεται πέρα από την τρέχουσα επικαιρότητα, εξετάζοντας τον ρόλο του παρελθόντος στη διαμόρφωση της πολιτικής αλλά και της κοινωνικής ταυτότητας.

Και εν τέλει, με τη διατύπωση του ερωτήματος πολιτισμός από ποιον και για ποιον. Ερώτημα στο οποίο δίνεται τώρα απάντηση με την σχετική τοποθέτηση Γρυσπολάκη και… Aegean στο ΔΣ του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου. Ανάλογες τοποθετήσεις βεβαίως – βεβαίως έχουν γίνει και στα υπόλοιπα σημαντικά Μουσεία της χώρας που έχουν μετατραπεί σε ΝΠΔΔ…

Ακούστε

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon