cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 05.05 2024

Και γιατί μας ενόχλησαν τα ακροβατικά Κασσελάκη;

Ενώ η χώρα καίγεται, πνίγεται, ξανά και ξανά και, ενώ έρχεται ένας ακόμα χειμώνας πείνας και καταστροφής, εμάς μας ενοχλούν τώρα και τα ακροβατικά Κασσελάκη; Πάμε σίγουρα καλά;

Και γιατί μας ενόχλησαν τα ακροβατικά Κασσελάκη;

Χωρίς να έχω κάποια διάθεση ή ανάγκη να υπερασπιστώ το νέο τούτο φρούτο που μας προέκυψε στην πολιτική ή έστω “μεταπολιτική” σκηνή της χώρας, τον… ουρανοκατέβατο Κασσελάκη, θα αναγκαστώ να το κάνω, επειδή πολύ απλά βαρέθηκα να διαβάζω απίστευτες ανοησίες όλη μέρα.

Το πρώτο λοιπόν που έκανα ήταν να επικοινωνήσω με εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής και να τους ρωτήσω ευθέως για το ποια πρέπει να είναι η συμπεριφορά ενός ατόμου όταν βρίσκεται κοντά σε παιδιά ή άτομα με ειδικές ανάγκες. Και ξέρετε ποια ήταν η απάντηση τους; Μπορείτε να μαντέψετε;

Η απάντηση τους λοιπόν ήταν ότι όταν βρισκόμαστε κοντά σε αυτά τα άτομα, στο χώρο τους δηλαδή είτε αυτός είναι ένα σχολείο, είτε οποιοσδήποτε άλλος χώρος, θα πρέπει να συμπεριφερόμαστε και κατ’ επέκταση να κινούμαστε, τρέχουμε ή οτιδήποτε άλλο κάνουμε με απόλυτα φυσιολογικό τρόπο.

Το καταλαβαίνουμε αυτό ή χρειάζεται να το εξηγήσω; Άντε να το κάνω και αυτό… απλά θα το κάνω λίγο… αντίστροφα για να γίνει λίγο πιο εύκολα κατανοητό.

Αν λοιπόν απέναντι σε αυτά τα παιδιά συμπεριφερόμαστε σαν τους ανήμπορους μισοκακομοίρηδες από ένδειξη δήθεν σεβασμού, τότε τα παιδιά αυτά θα το εκλάμβαναν όλο αυτό ως τον καθρέπτη της δικής τους εικόνας και δεν θα αισθανόταν καθόλου καλά με αυτό. Και βέβαια δεν θα ένιωθαν καθόλου ότι τα σεβόμαστε, αλλά απεναντίας ότι τα αντιμετωπίζουμε τα ίδια ως… κακομοίρηδες και ως τα απόκληρα της κοινωνίας.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν τώρα το γιατί θα πρέπει απέναντι σε αυτά τα παιδιά να συμπεριφερόμαστε απολύτως φυσιολογικά; Και αν μας έρθει να τρέξουμε, ναι, να τρέξουμε. Αν μας έρθει να κάνουμε και ακροβατικά, για να περάσουμε ένα κάγκελο, ας το κάνουμε και αυτό, αρκεί να είμαστε αρκετά fit για να μην χτυπήσουμε εμείς ή κάποιος άλλος.

Εξάλλου αυτά τα παιδιά δεν βλέπουν αθλητικούς αγώνες στην τηλεόραση; Δεν βλέπουν μπάσκετ; Δεν βλέπουν ακόμα και ακροβατικά στους Ολυμπιακούς αγώνες; Δεν βλέπουν motorsports; Και δεν βλέπουν μόνο, αλλά συμμετέχουν κιόλας.

Αντί λοιπόν να ενοχλούμαστε με τα ακροβατικά του Κασσελάκη θα έπρεπε να ενοχλούμαστε καταρχάς με το γεγονός ότι ενώ ο κόσμος πνίγεται ξανά στον Βόλο, την Θεσσαλία και την Εύβοια εμείς ασχολούμαστε σαν τις τελευταίες κουτσουμπόλες με το τι κάνει και που πάει ο Κασσελάκης.

Θα έπρεπε λοιπόν να ενοχλούμαστε πρώτα με εμάς τους ίδιους και την κοινωνία με τα στρεβλά στερεότυπα που έχουμε οικοδομήσει. Θα έπρεπε να ενοχλούμαστε με τα ΜΜΕ και τα παπαγαλάκια τους που αντί να μας δείχνουν τα πραγματικά προβλήματα μας παίζουν άλλη “παράσταση” προς όφελος του ανέμελου αφεντικού τους βεβαίως – βεβαίως.

Και δεν είναι μόνο αυτά, είναι και τα άλλα, τα εξίσου σημαντικά που φανερώνουν και το πόσο υποκριτές είμαστε. Μας ενοχλεί λοιπόν και λέμε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης πήγε στο σχολείο – εργαστήριο ειδικής αγωγής και έκανε “ακροβατικά”, πράξη που, σύμφωνα με τους επιστήμονες των πρωινάδικων, δεν δείχνει τάχα μου σεβασμό. Και δεν μου λέτε βρε φωστήρες… το ότι ας πούμε έχουμε χτίσει, κυριολεκτικά αλλά και μεταφορικά, μία κοινωνία που εξυπηρετεί μόνο τις δικές μας ανάγκες, βάζοντας στην άκρη τις δικές τους ανάγκες, αυτό μας ενοχλεί καθόλου;

Το ότι τα πεζοδρόμια μας, τα μαγαζιά μας, τα σχολεία μας, οι χώροι διασκέδασης μας, οι παιδικές χαρές μας, οι χώροι άθλησης μας, τα μέσα μεταφοράς μας, και χίλια δυο άλλα, δεν παρέχουν δυνατότητα πρόσβασης σε πολλά από αυτά τα άτομα με ειδικές ανάγκες, αυτό μας ενοχλεί καθόλου; Και κυρίως τι κάνουμε για να το διορθώσουμε; Μας ενοχλεί μήπως το γεγονός ότι αυτά τα παιδιά δεν έχουν δασκάλους ή άλλο βοηθητικό προσωπικό που απαιτείται σε κάποιες περιπτώσεις; Μας ενοχλεί ότι δεν έχουν καν σχολεία για να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες τους;

Αλλά όχι… εμάς μας ενοχλεί το “μονόζυγο” του Κασσελάκη. Αλήθεια, η ατάκα του Μητσοτάκη όταν είχε δει ένα παιδί σε αμαξίδιο και του είχε πει “ωραίο εργαλείο” (βίντεο, δείτε στο 0,30), μας είχε ενοχλήσει το ίδιο τότε ή μπα;

Έχουμε όμως και τους πολύ αριστερούς, τους αποκλειστικούς ιδιοκτήτες της αριστεροσύνης και της… ενσυναίσθησης, που αυτοί τώρα ενοχλήθηκαν διότι κάτι τέτοιες φιγούρες τις βλέπουν μόνο ως φθηνά επικοινωνιακά τρικ. Φυσικά και δεν έχουν άδικο. Ωστόσο, βρε σύντροφοι ο καθένας πορεύεται με ότι έχει και κατέχει. Εσείς με το κεφάλαιο του Μαρξ και τα λοιπά “ευαγγέλια” της Αριστεράς και ο Κασσελάκης με τα φθηνά επικοινωνιακά του τρικ. Ό,τι μπορεί ο καθένας… και στην τελική δείξτε λίγο… ενσυναίσθηση.

Εκτός πια και αν δεν μας ενοχλεί τίποτα από όλα τα παραπάνω και απλά μας την “σπάει” το ότι ο Κασσελάκης είναι νέος και αρκετά fit και κάνει και μονόζυγο άμα λάχει, ενώ εμείς δεν μπορούμε ούτε καν να σηκωθούμε από τον καναπέ καλά – καλά που λέει ο λόγος…

Δεν ξέρω “πχια” τι άλλο να πω και τι άλλο να σχολιάσω… Κουράσατε όμως…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon