cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Δε 06.05 2024

Κατάθεση κόλαφος για τις ευθύνες του Καραμανλή

Ευθύνες στο κράτος για μη αποκατάσταση του σταθμού τοπικής τηλεδιοίκησης – Μόνο το ETCS χρειαζόταν και η σύγκρουση θα μπορούσε να αποφευχθεί – Κατάθεση κόλαφος για τις ευθύνες του Καραμανλή

Κατάθεση κόλαφος για τις ευθύνες του Καραμανλή

Ακόμη πιο δυσμενής γίνεται η θέση του πρώην υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή, με την κατάθεση στην Εξεταστική του ακαδημαϊκού Βασίλειου Προφυλίδη, μέλους της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων που συνέταξε το λεγόμενο «πόρισμα Γεραπετρίτη» για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Μετά από ερωτήσεις του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Βασίλη Κόκκαλη, ο μάρτυρας απέδωσε «ευθύνες στο κράτος» για τη μη αποκατάσταση του σταθμού τοπικής τηλεδιοίκησης στη Λάρισα.

Επίσης, περιέγραψε ως κομβικής σημασίας την έλλειψη συστημάτων ασφαλείας όπως το αυτόματο σύστημα συρμων (ETCS) και το GSM-R (ενδοεπικοινωνία μεταξύ μηχανοδηγών και σταθμαρχών).

Πιο συγκεκριμένα, μετά από ερώτηση της εισηγήτριας του ΠΑΣΟΚ, Μιλένας Αποστολάκη, για το σύστημα που θα μπορούσε να αποσοβήσει την τραγωδία με τους 57 νεκρούς, ο κ. Προφυλίδης αντέτεινε πως «μόνο το ETCS χρειαζόταν…».

Υπογράμμισε τόσο το γεγονός ότι τα «τέσσερα χρόνια ήταν πολλά» για την αποκατάσταση του συστήματος του συστήματος τοπικής τηλεδιοίκησης στη Λάρισα, όσο και το γεγονός πως ύπαρξη δεύτερου σταθμάρχη θα αποτελούσε δικλίδα ασφαλείας που θα ελαχιστοποιούσε τις πιθανότητες να συμβεί το δυστύχημα.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon