cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 19.05 2024

«Καθαρές δουλειές» με απευθείας αναθέσεις και διαδικασίες εξπρές

Ξέρετε την παροιμία που λέει ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται; Ε, αυτή βρήσκει πλήρη εφαρμογή και στην περίπτωση των τρομακτικών πλημμυρών στη Θεσσαλία…

«Καθαρές δουλειές» με απευθείας αναθέσεις και διαδικασίες εξπρές

Και εξηγούμαστε. Το Υπουργείο Υποδομών κατέθεσε τροπολογία ώστε σε τέτοιες σοβαρές φυσικές καταστροφές να αναλαμβάνει το ίδιο, χωρίς να μεσολαβεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα έργα αποκατάστασης.

«Η προτεινόμενη διάταξη, με διαφάνεια και θεσμική διασφάλιση, εκτιμούμε ότι θα προσδώσει στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών την απαιτούμενη ευελιξία για να δρομολογήσει, συντεταγμένα και υπεύθυνα, την ανάταξη των βασικών υποδομών των πληγεισών περιοχών της χώρας», σημείωσε κατά την ανακοίνωση της τροπολογίας ο υπουργός.

Διαφάνεια και θεσμική διασφάλιση στην περίπτωση αυτή σημαίνει πως δεν θα υπάρχουν περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις, ούτε ανοικτοί διαγωνισμοί, ούτε τίποτα…

Θα πέφτει τηλέφωνο στο φίλο εργολάβο, (σε τρείς για την ακρίβεια που έχουν, λέει, αποδεδειγμένη εμπειρία στην εκτέλεση έργων αντίστοιχης κατηγορίας υποδομών) θα του αναθέτει το Υπουργείο το έργο κι έτσι απλά και «καθαρά» θα κατασκευαστούν τα επόμενα «χάρτινα» έργα στις πληγείσες περιοχές.

Ευκαιρία βρήκαν να μην τηρήσουν ούτε τα προσχήματα ρίχνοντας νερό στο μύλο εκείνων που λένε πως τη χώρα αυτή την κυβερνούν τα εργολαβικά συμφέροντα κι όχι εκείνοι που βλέπουμε καθημερινά στους δέκτες των τηλεοράσεων μας να δίνουν υποσχέσεις που δεν θα τηρήσουν.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon