cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Τρ 07.05 2024

Μακάρι να έλεγε ψέματα…

Στην κόντρα με την Αχτσιόγλου ο Σταϊκούρας εκστόμισε μερικές φράσεις, που ειλικρινά θα ήθελα πολύ να ήταν ψέματα. Δεν ήταν όμως… Δυστυχώς!

Μακάρι να έλεγε ψέματα…

Καμία όρεξη δεν είχα να αντιγράφω τον υπουργό Σταϊκούρα την ώρα που η ΝΔ χρωστάει τα μαλλιοκέφαλά της και κανείς δεν πάει με πριόνια να κόψει τις πόρτες των γραφείων της στην οδό Πειραιώς.

Μα στην αντιπαράθεση (με την κ. Αχτσιόγλου) για το θέμα της εισβολής στο σπίτι της Ιωάννας Κολοβού ο υπουργός Οικονομικών εκστόμισε μερικές φράσεις, που ειλικρινά θα ήθελα πολύ να ήταν ψέματα. Δεν ήταν όμως… Δυστυχώς!

  • Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τον Μάιο του 2017, νομοθέτησε την εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
  • Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τον Δεκέμβριο του 2017, έφερε τροπολογία για αυτεπάγγελτη δίωξη και αυτόφωρη διαδικασία για όσους εμποδίζουν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
  • Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Νόμο 4354/2015, προέβλεψε ρητώς ότι οι αδειοδοτούμενες εταιρίες διαχείρισης δανείων νομιμοποιούνται να ασκήσουν κάθε ένδικο βοήθημα και δικαστική ενέργεια για την είσπραξη των υπό διαχείριση απαιτήσεων.
  • Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θεσμοθέτησε την υποχρεωτικότητα από την πλευρά των πιστωτών στην αποδοχή των ρυθμίσεων που προτείνονταν.
  • Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν νομοθέτησε το δικαίωμα των δανειοληπτών να εξαγοράζουν τα δάνειό τους κατά τη μεταβίβαση των απαιτήσεων σε εταιρίες διαχείρισης απαιτήσεων, με τον Νόμο 4354/2015.
  • Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατήργησε – οριζόντια – την προστασία της 1ης κατοικίας, τον Φεβρουάριο του 2019».

Στην επίσκεψη Τσίπρα στην οικία της Ιωάννας Κολοβού δεν τέθηκαν τέτοια ερωτήματα.

Είπε μόνο ο Αλέξης ότι επί των ημερών του δεν έγινε κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, παρά το ότι μας πίεζαν και μας ανάγκαζαν οι δανειστές.

Ότι όμως άνοιξε ορθάνοιχτα ο δρόμος ξέχασε να το πει…

Και βέβαια σήμερα η ΝΔ παίρνει πάσα και σκοράρει… Κάνοντας βουλευτές τύπους σαν τον Πάτση. Ίσως και ο δικαστικός επιμελητής που πήγε με το πριόνι να μπορεί να βρει μια θέση στα ψηφοδέλτιά της. Γιατί όχι.

Και εσύ τώρα πρέπει να διαλέξεις:

Έναν που εφαρμόζει μνημόνια ή έναν που εφαρμόζει μνημόνια επειδή τον ανάγκασαν;

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon