cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Τε 08.05 2024

Ο λαός θα σώσει τον λαό

Μακάρι να καταλάβουμε ότι η σωτηρία δεν θα έρθει με καμία «ανάθεση» στην λίγότερη κακή επιλογή αλλά μόνο από τις δικές μας δυνάμεις!!!

Ο λαός θα σώσει τον λαό

Χιλιάδες ανθρώπων βρέθηκαν έξω από το σπίτι της Ιωάννας Κολοβού. Το πιο δυνατό, το πιο ουσιώδες μήνυμα αλληλεγγύης απέναντι στα κοράκια των πλειστηριασμών.

Σκεφθείτε το λίγο όταν έρθει η ώρα της κάλπης. Σκεφθείτε τους νόμους που… «αναγκαστήκαμε» να ψηφίσουμε αφήνοντας τους ανθρώπους αυτούς απροστάτευτους.

Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά και πάλι για «προστασία της πρώτης κατοικίας». Η ΝΔ φυσικά δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να νομοθετεί ακόμα ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τις τράπεζες και τα funds.

Και τελικά μια οφειλή 15.000 ευρώ είναι αρκετή για να σου πάρουν το σπίτι.

Δεν ξέρω τι είναι αυτό που χρειάζεται και δεν είμαι σίγουρος ότι θα προκύψει μέσα από τις κάλπες. Διαλέγεις το λιγότερο κακό; Κι αν το λιγότερο κακό επικρατήσει και μετά ξανά το «αναγκάσουν» να γίνει ίδιο με το προηγούμενο κακό;

Για τις προθέσεις του Σταϊκούρα και των ομοίων του δεν έχω καμία αμφιβολία. Αλλά σήμερα στη Βουλή απαντώντας στην Αχτσιόγλου είπε τα εξής:

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τον Μάιο του 2017, νομοθέτησε την εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τον Δεκέμβριο του 2017, έφερε τροπολογία για αυτεπάγγελτη δίωξη και αυτόφωρη διαδικασία για όσους εμποδίζουν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Νόμο 4354/2015, προέβλεψε ρητώς ότι οι αδειοδοτούμενες εταιρίες διαχείρισης δανείων νομιμοποιούνται να ασκήσουν κάθε ένδικο βοήθημα και δικαστική ενέργεια για την είσπραξη των υπό διαχείριση απαιτήσεων.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θεσμοθέτησε την υποχρεωτικότητα από την πλευρά των πιστωτών στην αποδοχή των ρυθμίσεων που προτείνονταν.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν νομοθέτησε το δικαίωμα των δανειοληπτών να εξαγοράζουν τα δάνειό τους κατά τη μεταβίβαση των απαιτήσεων σε εταιρίες διαχείρισης απαιτήσεων, με τον Νόμο 4354/2015.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατήργησε – οριζόντια – την προστασία της 1ης κατοικίας, τον Φεβρουάριο του 2019».

Λέει ψέματα; Θα ήθελα πάρα πολύ να ήταν ψέματα.

Η μόνη ελπίδα είναι αυτή η εικόνα…

Μακάρι να μετουσιωθεί σε κάτι ουσιαστικό, μακάρι να καταλάβουμε ότι η σωτηρία δεν θα έρθει με καμία «ανάθεση» αλλά μόνο από τις δικές μας δυνάμεις.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon