cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 03.05 2024

Με ΘΑ και απειλές δεν πατάσσεις την αισχροκέρδεια

Παιδιά στην μπάντα, ο Πρωθυπουργός, με την μέγιστη δυνατή αυστηρότητα, θα συγκρουστεί με την αισχροκέρδεια και θα… χυθεί αίμα!!!

Με ΘΑ και απειλές δεν πατάσσεις την αισχροκέρδεια

Παιδιά στην μπάντα, ο Πρωθυπουργός θα συγκρουστεί και θα… χυθεί αίμα.

Δεν το λέμε εμείς αυτός το εξήγγειλε από τη Θεσσαλονίκη και τη ΔΕΘ λέγοντας: «Θα πολεμήσουμε με μέγιστη δυνατή αυστηρότητα την αισχροκέρδεια… Η προσπάθεια απαιτεί συγκρούσεις και είμαι έτοιμος να τις κάνω… Αν κάποιος πατήσει στην καταστροφή εκεί και αυξήσει τις τιμές θα τον βρούμε και θα τον τσακίσουμε».

Και βέβαια θα προσέξατε πως ο χρόνος που χρησιμοποιεί είναι μελλοντικός, προφανώς τώρα δεν βλέπει ακρίβεια, όπως δεν έβλεπε και 4 χρόνια πριν που έδινε επιδόματα ψίχουλα αντί να πατάξει την αισχροκέρδεια.

Αλλά και τώρα ούτε λόγος να γίνεται για εκείνους που πραγματικά ευθύνονται για τις εξωπραγματικές τιμές που ροκανίζουν το εισόδημα μας.

Εξάλλου το είπε κι αυτό ξεκάθαρα στη ΔΕΘ:

«Η ακρίβεια αντιμετωπίζεται με 3 τρόπους. Ο πρώτος – επιδερμικός – γίνεται με επιδόματα που εξακολουθούμε να δίνουμε αλλά δεν είναι δομική λύση. Δομική λύση είναι οι δύο πυλώνες για μόνιμη αύξηση του εισοδήματος. Με μόνιμη μείωση φόρων που έγινε το προηγούμενο διάστημα και μόνιμη αύξηση μισθών που τώρα τις κάνουμε».

Δηλαδή τα μεγάλα συμφέροντα στα καύσιμα, στις εταιρείες ενέργειας, στους μεγάλους προμηθευτές και τα σούπερ μάρκετ στο απυρόβλητο, θα συνεχίσουν να βγάζουν υπερκέρδη στις πλάτες των πολιτών.

Πήγε στη Θεσσαλονίκη και σαν Πρωθυπουργός άλλων εποχών άρχισε τα ΘΑ, λες και το πρόβλημα δεν το ζούμε τώρα, δεν το ζούσαμε χθες, δεν είναι φαινόμενο όλης της Ελλάδας αλλά μόνο της Θεσσαλίας μετά τις πλημμύρες.

Και στη Θεσσαλία να το περιορίσουμε το ζήτημα στοιχειωδώς έπρεπε να δει ο κ. Μητσοτάκης πως τώρα οι άνθρωποι πληρώνουν 10 ευρώ για 1 κιλό χόρτα και 1 μαρούλι, 6 με 10 ευρώ την εξάδα του εμφιαλωμένου νερού, 3,5 ευρώ για ένα κιλό ντομάτες ενώ δεν συζητάμε για τις αυξήσεις που έγιναν στα δωμάτια ξενοδοχείων, αλλά και σε όλα τα αγαθά και υπηρεσίες.

Όταν ακούς να δίνουν οι πληγέντες 400 ευρώ για δύο εσώρουχα, δύο πιτζάμες, κάλτσες και πετσέτες και η πρώτη αποζημίωση που τους προσφέρεις ως κράτος για να πάρουν τα απαραίτητα είναι τόσα ή και λιγότερα χρήματα δεν έχεις το δικαίωμα να μιλάς με ΘΑ.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon