cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 04.05 2024

Νίκος του Μαρίνου ο… χρήσιμος! #not

Ας αφήσει τα περί διασκεδαστών ο κύριος Ανδρουλάκης και ας βρει κανένα σοβαρό επικοινωνιολόγο γιατί διαφορετικά τον βλέπουμε μετά τις Ευρωεκλογές να ψάχνει για νέο “ρόλο”…

Νίκος του Μαρίνου ο… χρήσιμος! #not

«Προτιμώ να είμαι χρήσιμος για την πατρίδα μου, παρά ένας ευχάριστος διασκεδαστής» δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης και ομολογουμένως… “ανατριχιάσαμε” ελαφρώς με την ατάκα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Και βέβαια στην συνέχεια περάσαμε ώρες πολλές αναζητώντας να βρούμε με ποιο τρόπο μέχρι σήμερα είναι χρήσιμος για την πατρίδα μας.

Βασικά, ούτε καν μπήκαμε σε αυτή την διαδικασία αλλά… λέμε τώρα, σε κουβέντα να βρισκόμαστε…

Πέρα από την πλάκα πάντως μια, βασικά μισή, πειστική απάντηση δε βρήκαμε, εκτός κι αν ως χρησιμότητα εννοεί το ότι τον πληρώναμε τόσα χρόνια στην Ευρωβουλή για να μην κάνει τίποτα και τώρα τον πληρώνουμε στο ελληνικό Κοινοβούλιο για να δηλώνει με έπαρση πως…

«αν κάποιος πολίτης θέλει να στείλει μήνυμα στη Νέα Δημοκρατία, αξίζει να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ, γιατί όσες ήττες έχει υποστεί το σύστημα εξουσίας του κ. Μητσοτάκη προέρχονται από δικές μου πρωτοβουλίες είτε στο θέμα των υποκλοπών είτε στο θέμα των Τεμπών είτε στις δημοτικές εκλογές».

Εντάξει Νίκο μου, εδώ τώρα άνετα θα κολλούσε και το γνωστό ρητό… ξεπέζεψε από το καλάμι!!!

Anyway… χρησιμότητα δεν βρήκαμε καμία. Αντιθέτως, συνειδητοποιήσαμε πως κάθε φορά που τον βλέπουμε να μιλάει μάλλον τον ίδιο βρίσκουμε ως ευχάριστο διασκεδαστή.

Από που να το ξεκινήσουμε; Από τα σαρδάμ του; Από την βαριά προφορά του;

Αμ τις δήθεν φιλοσοφημένες ατάκες που πετούσε στην αρχή που τις πάτε; Αποτέλεσαν καλό υλικό και για τα meme που ακολούθησαν μετά στα social media. Δεν έτυχε… πέτυχε…

BTW… και εμείς την έχουμε την κρητική την προφορά, αλλά άμα θέλεις να παίξεις καλή μπαλίτσα στα μεγάλα σαλόνια της πολιτικής σκηνής φροντίζεις να το μαζέψεις λίγο το πράγμα.

Και όχι… δεν του συστήνουμε σε καμία περίπτωση να παρακολουθήσει μαθήματα ορθοφωνίας όπως έκανε άλλωστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που είχε και ως δάσκαλο του τον “γνωστό σκηνοθέτη” Λιγνάδη.

Αλλά… δεν χάθηκε ο κόσμος να μιλάς βρε παιδί μου λίγο σαν άνθρωπος και όχι σαν κάποιος που μόλις κατέβηκε από το βουνό (sic)…

Ε, μετά ήρθε και το βιντεάκι με τους χοχλιούς στο Tiktok και έδεσε η φάση μιας και μ’ αυτό μας έδειξε πως μπορεί στα λόγια να αποποιείται το ρόλο του διασκεδαστή αλλά στην πράξη κάνει φιλότιμες προσπάθειες να μπει για τα καλά στο πετσί του ρόλου.

Απορούμε πάντως που ο κ. Ανδρουλάκης τόσα χρόνια πέρασε εις τας Ευρώπας και δεν έμαθε πως πλέον το παιχνίδι της πολιτικής δεν παίζεται στα μπαλκόνια (που να βρεις πολιτικούς παλιάς κοπής που με τους λόγους τους μάγευαν τα πλήθη;) αλλά με τα σύγχρονα επικοινωνιακά εργαλεία… (καλοί οι χοχλιοί, αλλά…)

Όποιος μπορεί να περάσει το μήνυμα του μέσα από το tik tok και τα λοιπά social media, να δείξει και την ανθρώπινη πλευρά του πέρα από την πολιτική και να επικοινωνήσει με τον κόσμο έχει προοπτικές στο στίβο της πολιτικής. Τι να κάνουμε, έτσι πάνε πλέον αυτά…

Ας αφήσει λοιπόν τα περί διασκεδαστών κι ας βρει κι εκείνος έναν Γκρίνμπεργκ γιατί διαφορετικά τον βλέπουμε μετά τις Ευρωεκλογές να ψάχνει ρόλο… και μέσα στο ΠΑΣΟΚ κι έξω από αυτό.

Για να μην γράψουμε και τίποτα χειρότερο και τον στεναχωρήσουμε περισσότερο τον συντοπίτη μας…

Ας ελπίσουμε πάντως, στην μετά Ανδρουλάκη εποχή, στο ΠΑΣΟΚ να βρουν κάποιον καλύτερο για την θέση του Αρχηγού. Οι άξιες επιλογές πολλές…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon