cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Τε 24.04 2024

Ο Πλεύρης, η κληρονομιά και τα ερωτήματα που μένουν αναπάντητα

Δεν μας έπεισε η απάντηση που έδωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αναφορικά με το πώς τα 4 τα ακίνητα του στη δήλωση Πόθεν Έσχες της χρήσης 2019 έγιναν 32 στη χρήση του 2020 και μαζί με αυτά αυξήθηκαν και οι καταθέσεις του κατά πάνω από 100.000 ευρώ φθάνοντας τις 452.100 ευρώ.

Ο Πλεύρης, η κληρονομιά και τα ερωτήματα που μένουν αναπάντητα

Το ερώτημα αρχικά έθεσε ο Παύλος Πολάκης με τον κ. Πλεύρη να του απαντά πως όλα αυτά τα ακίνητα ήταν κληρονομιά από τη μητέρα του που «έφυγε» από τη ζωή  μετά από σοβαρό τροχαίο τον Ιούνιο του 2020. Μάλιστα ο υπουργός σημείωνε πως θα προτιμούσε να ζούσε η μητέρα του κι ας μην είχε εκείνος τα ακίνητα της.

Η απάντηση Πλεύρη ανέδειξε όλη την προβληματική των δηλώσεων Πόθεν Έσχες των πολιτικών, καθώς ότι εξτρά εμφανίζεται στις δηλώσεις τους βάζουν από δίπλα μια επεξήγηση «κληρονομιά» κι έχουν κλείσει.

Δηλαδή αποκλείεται να έχουν αποκτηθεί με πλάγιους τρόπους ακίνητα, να έχουν περάσει στο όνομα συγγενικού προσώπου και στη συνέχεια να περιέλθουν στη κατοχή του υπόχρεου σε δήλωση Πόθεν Έσχες ως κληρονομιά;

  • Η αείμνηστη μητέρα του Θάνου Πλεύρη Νίκη Λύτρα μέλος οικογένειας κτηνοτρόφων από την Αβδέλλα Γρεβενών πως απόκτησε αυτά τα ακίνητα;

Και δεν μιλάμε για τις καλλιέργειες των χιλιάδων στρεμμάτων που κληροδότησε στο γιό της αλλά κυρίως για τα διαμερίσματα και τις μονοκατοικίες στην Αττική.

Ο έλεγχος των δηλώσεων Πόθεν Έσχες φθάνει ως εκεί ή περιορίζεται στην αποτύπωση ακινήτων κι όλα καλά;

Αν δεν κάνουμε λάθος όλοι οι υπόχρεοι υποβολής τέτοιων δηλώσεων μαζί με το όνομα τους βάζουν και τα ονόματα όλων των μελών της οικογένειας τους με σκοπό να μπορούν να ελεγχθούν.

Όταν ένας υπουργός βρίσκεται με μεγάλη αύξηση περιουσίας από τη μια χρονιά στην άλλη γίνεται έλεγχος σε βάθος;

Και δεν μιλάμε μόνο για τον κ. Πλεύρη αλλά γενικότερα.

Η πληροφορία λοιπόν της απόκτησης μέσω κληρονομιάς δεν είναι αρκετή για να πείσει τους πολίτες που πλέον έχουν γίνει απόλυτα καχύποπτοι με τα περιουσιακά στοιχεία των πολιτικών, κάποιων δημοσιογράφων και γενικότερα των προσώπων που κατέχουν δημόσια αξιώματα.

Θέλουν το κατιτίς παραπάνω και ο κ Πλεύρης με την απάντηση του δεν το έδωσε.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon