cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 20.04 2024

Πόσο περισσότερο να προκαλέσουν οι Τούρκοι για να δούμε τι συμβαίνει;

Οι Τούρκοι προκαλούν ανοικτά παρεούλα με τους καλούς μας τους συμμάχους και εμείς έχουμε την αυταπάτη πως είμαστε το επίκεντρο του ενδιαφέροντος ενώ στην πραγματικότητα είμαστε απλά οι ΔΕΔΟΜΕΝΟΙ

Πόσο περισσότερο να προκαλέσουν οι Τούρκοι για να δούμε τι συμβαίνει;

Τραγικό το να βλέπεις να ξεκινάει στο Αιγαίο μια τουρκική άσκηση που το σενάριο της προβλέπει κατάληψη ελληνικού νησιού, σε αυτή να συμμετέχουν «φίλοι» σου, όπως οι Αμερικανοί, κι εσύ να ασχολείσαι όχι με αυτό καθ’ αυτό το περιεχόμενο της άσκησης αλλά με το τι θα πει ο Ερντογάν και ο Μπαχτσελί που θα πάνε να την παρακολουθήσουν.

Δηλαδή έχουμε πράξη κι εσύ κοιτάζεις τα λόγια, υπάρχει μπροστά σου το δάσος που καίγεται κι εσύ ψάχνεις πυροσβεστήρα να σβήσεις τις φλόγες από ένα δέντρο.

Κάπως έτσι αντιμετωπίζει το ελληνικό ΥΠΕΞ και τα περισσότερα ελληνικά ΜΜΕ αυτό που γίνεται από σήμερα με την άσκηση  «EFES 2022» στο Αιγαίο.

Δεν θα ήταν λογικό καταρχήν να διαμαρτυρηθείς στους συμμάχους σου, που θα τους δώσεις τρελά ποσά για να αγοράσεις μαχητικά αεροπλάνα και στους οποίους έχεις επιτρέψει να κάνουν στρατιωτικές βάσεις από τη μια άκρη της χώρας ως την άλλη, για τη συμμετοχή τους σε αυτή την άσκηση πρόκληση;

Δε συζητάμε για το ότι συμμετέχουν κι άλλες χώρες που δεν θα έπρεπε, βλέπε Ιταλία.

Είναι τρομερό αυτό που συμβαίνει με τους χειρισμούς σε θέματα εξωτερικής πολιτικής καυτά και με πιθανές συνέπειες για τη χώρα. Νομίζουμε πως αν εξοπλιστούμε καταχρεώνοντας την οικονομία μας λύνουμε το πρόβλημα.

Οι σύμμαχοι μας ανύπαρκτοι, το πολύ να μας χτυπήσουν τον ώμο για συμπαράσταση, άντε να κάνουν και μια νέα στρατιωτική βάση, αλλά για να καλύψουν τα δικά τους συμφέροντα.

Κατά τα λοιπά εμείς έχουμε την αυταπάτη πως είμαστε το επίκεντρο του ενδιαφέροντος ενώ στην πραγματικότητα είμαστε απλά οι ΔΕΔΟΜΕΝΟΙ.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon