cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 03.05 2024

Υμνητής του ακραίου συντηρητισμού ή απλά ψεύτης;

Έχτισε καρίερα γλείφοντας την εξουσία και παριστάνοντας τον ρομπέν των φτωχών και των κατατρεγμένων και τώρα πουλάει “Πατρίδα-Θρησκεία-Οικογένεια” για να πάρει “σύνταξη” από την Ευρωβουλή…

Υμνητής του ακραίου συντηρητισμού ή απλά ψεύτης;

Δεν μας ξένισαν τα όσα είπε στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Αυτιάς και κυρίως η φράση του πως πάει στο Ευρωκοινοβούλιο με το σύνθημα «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια».

Το είχε αποδείξει και στις τηλεοπτικές εκπομπές του μας το δείχνει και τώρα: θα κάνει ότι μπορεί για να γίνει αρεστός σε μια μεγάλη μερίδα Ελλήνων που πιστεύουν κάθε είδους ψέμα χωρίς να κατανοούν πως αυτός που το λέει τους δουλεύει κανονικά.

Η καριέρα του Γιώργου Αυτιά κτίστηκε γλείφοντας την εξουσία και τα περί πατρίδος, θρησκείας και οικογένειας είναι στάχτη στα μάτια εκείνων, κυρίως ηλικιωμένων και νοικοκυρών, που κρέμονταν από τα χείλη του τόσα χρόνια όταν παρίστανε τον ρομπέν των φτωχών και των κατατρεγμένων.

Κι είμαστε από τώρα σίγουροι πως ο Αυτιάς θα παίξει ανάμεσα στους πρώτους σε ψήφους στις Ευρωεκλογές γιατί οι περισσότεροι επίδοξοι ψηφοφόροι του αγνοούν ότι το σύνθημα «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια» δεν παραπέμπει ούτε τον καλό πατριώτη, ούτε στον καλό χριστιανό, ούτε στον καλό οικογενειάρχη.

Το σύνθημα αυτό ήταν και παραμένει άρρηκτα συνδεδεμένο με το συντηρητισμό καθώς μεσουράνησε στη Δικτατορία των Συνταγματαρχών.

Στις μέρες μας επανήλθε δυναμικά μέσα από τα κηρύγματα μίσους του νέο-ναζιστικού μορφώματος της «Χρυσής Αυγής».

Να θυμίσουμε πως σε ομιλία του, στη Βουλή, ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, Νίκος Μιχαλολιάκος, είχε πει πως για εκείνους, τους εθνικιστές της Χρυσής Αυγής δηλαδή, ισχύει και θα ισχύει το σύνθημα “Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια”.

  • Θεωρεί κανείς πως οι Χρυσαυγίτες πραγματικά πίστευαν στο θεσμό της οικογένειας όταν σκότωναν -κυριολεκτικά- στο ξύλο το παιδί μιας μάνας στο Κερατσίνι;
  • Πως ήταν θρήσκοι όταν οι δολοφονίες, η βία, οι ξυλοδαρμοί ήταν η δεύτερη φύση τους;
  • Πως αγαπούσαν την πατρίδα τους όταν οι επιθέσεις τους σε άτομα άλλου χρώματος και φυλής έκαναν το γύρο του κόσμου και δυσφημούσαν την χώρα;

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon