cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 20.04 2024

Από 23 έως 27 Σεπτεμβρίου το φεστιβάλ «Ηράκλειο-Μέρες Γαστρονομίας 2022»

Η συγκεκριμένη γαστρονομική εκδήλωση διοργανώνεται υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, με στόχο την ανάδειξη των γαστρονομικών παραδόσεων και των αγροτουριστικών δραστηριοτήτων…

Από 23 έως 27 Σεπτεμβρίου το φεστιβάλ «Ηράκλειο-Μέρες Γαστρονομίας 2022»

Από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου, την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, θα διεξαχθούν για 4η χρονιά οι γαστρονομικές εκδηλώσεις «Ηράκλειο – Μέρες Γαστρονομίας 2022 / Heraklion Gastronomy Days» στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης (προβλήτα Μικρού Κούλε).

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, η πόλη του Ηρακλείου ενισχύει σταθερά τη θέση του ως γαστρονομικός προορισμός υλοποιώντας δράσεις που αναδεικνύουν την κρητική παράδοση, τα τοπικά προϊόντα και την αυθεντική Κρήτη, με σημαντικότερη όλων την ετήσια διεξαγωγή των συγκεκριμένων εκδηλώσεων.

Κατά τη διάρκειά τους παρουσιάζονται προϊόντα ντόπιων παραγωγών και παραδοσιακά κρητικά εδέσματα από βραβευμένους Έλληνες σεφ, ενώ στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται και σημαντικές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Στόχος των διοργανωτών είναι το Ηράκλειο να αποτελέσει την επόμενη πόλη της Ελλάδας, που θα περιληφθεί στον κατάλογο του δικτύου Creative Citιes της UNESCO στον τομέα της γαστρονομίας.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon